170
Τεράστιο πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στους Ιάπωνες η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας | REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ιαπωνία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πολλών κρουσμάτων – χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 12:04
Τεράστιο πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στους Ιάπωνες η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας
|REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ιαπωνία: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πολλών κρουσμάτων – χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2021, 12:04

Πλέον έγινε επίσημο: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε την Πέμπτη αυτό που είχε γίνει γνωστό από χθες, την επιβολή νέας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Τόκιο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η νέα κατάσταση διαμορφώνεται μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους επιστήμονες και μεγάλο μέρος του ιαπωνικού λαού δεν θέλουν να γίνουν.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως οι Ολυμπιακοί θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην ιστορία.

Ηδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...