176
Μέσω αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το πρώτο σχόλιο για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου | Reuters

Η πρώτη αντίδραση των Τούρκων για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 09:47
Μέσω αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το πρώτο σχόλιο για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
|Reuters

Η πρώτη αντίδραση των Τούρκων για τα αποτελέσματα της Συνόδου

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 09:47

Το μήνυμα ότι η Τουρκία θα είναι ακόμα πιο αποφασισμένη να προστατεύσει τα εδαφικά της δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίσει τελεσίδικα να επιβάλει κυρώσεις στην Αγκυρα, έστειλε  αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρώτη αντίδραση της τουρκικής πλευράς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η προοπτική των κυρώσεων θέτει σε κίνδυνο τον διάλογο μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, επί των «διαφιλονικούμενων θαλασσίων ζωνών και των δικαιωμάτων στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο τούρκος διπλωμάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για να προσθέσει:

«Οι συνομιλίες είναι μία προσπάθεια να φέρουν την Ελλάδα σε διάλογο και τελικά η Ελλάδα συμφώνησε σε αυτό και ελπίζουμε αυτές να ξεκινήσουν σύντομα, πιθανώς αυτόν τον μήνα».

«Αλλά αν η ΕΕ εφαρμόσει κυρώσεις, αυτό δεν θα μας αποτρέψει», διεμήνυσε. «Αντιθέτως, αυτό θα αυξήσει την αποφασιστικότητά μας και θα αποτελέσει μία αρνητική στάση εκ μέρους της ΕΕ. Θα συνεχίσουμε το υπεράκτιο πρόγραμμά μας όπως το κάνουμε. Οι κυρώσεις δεν είναι ο σωστός τρόπος και δεν θα μας αποτρέψουν να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...