388
|

Η νέα Intrakat: ισχυρή, εξωστρεφής, «πράσινη»

Avatar Advertorial 17 Μαρτίου 2023, 11:30

Η νέα Intrakat: ισχυρή, εξωστρεφής, «πράσινη»

Avatar Advertorial 17 Μαρτίου 2023, 11:30

Hellinikon Marina Tower, Οδικός Άξονας Ν.Δ. Πελοποννήσου, επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης, Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ, Φράχτης στον Έβρο… Εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής σημασίας, που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα και έχουν έναν κοινό παρανομαστή: τη συμμετοχή σε αυτά (όπως και σε πολλά ακόμη) του Ομίλου Intrakat.

Με νέα μετοχική δομή και διοικητική ομάδα, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Εξάρχου, ο Όμιλος Intrakat απολαμβάνει πια και ισχυρή κεφαλαιακή βάση. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους €100 εκατ., που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο στόχος για τη νέα Intrakat είναι να γίνει ένας από τους ισχυρότερους Ομίλους της χώρας και από τους μεγαλύτερους στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το αναπτυξιακό πλάνο χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια και έχει σαφή επενδυτικό προσανατολισμό.

Οι Κατασκευές – Υποδομές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ανάπτυξη Ακινήτων, οι Παραχωρήσεις / ΣΔΙΤ και η Διαχείριση Απορριμμάτων είναι οι τομείς στους οποίους ο Όμιλος έχει ισχυρή παρουσία και εκείνοι στους οποίους θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το επιχειρησιακό του αποτύπωμα στο άμεσο μέλλον.

Έργα ΣΔΙΤ και Αττική Οδός

Η Intrakat συμμετέχει ήδη σε μεγάλα ΣΔΙΤ έργα, όπως το νέο Κτήριο της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, των εστιών των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης, των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας και του νέου Ιατρικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ δραστηριοποιείται με επιτυχία σε αντίστοιχα έργα υποδομών στη ΝΑ Ευρώπη.

Ο Όμιλος θα διεκδικήσει τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Συμμετέχει στον διαγωνισμό ως μέρος κοινοπραξίας με ποσοστό 30% με την πορτογαλική BRISA, έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με τεράστια πείρα στη διαχείριση οδικών δικτύων και αυτοκινητοδρόμων. Η δύναμη και τεχνογνωσία της BRISA βρίσκονται κυρίως στον εκσυγχρονισμό αυτοκινητοδρόμων με βάση την ψηφιακή τεχνολογία. Και αυτή η τεχνογνωσία είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας.

«Πράσινο» παρόν και μέλλον

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν επενδυτική προτεραιότητα και βασικό μοχλό ανάπτυξης για τη νέα Intrakat, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής πρόκλησης. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει σταθερές χρηματοροές για τα επόμενα χρόνια χάρη και σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW.

Ο Όμιλος, μάλιστα, βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία για την αύξηση της «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα και στα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Σε αυτή την  κατεύθυνση η Intrakat έχει στρατηγικό συνεργάτη την Parkwind, η οποία διαθέτει μεγάλη πείρα σε αντίστοιχα έργα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...