706
Η Στριπ, απαστράπτουσα και στα 70 της χρόνια, στην περσινή απονομή των βραβείων Οσκαρ | Facebook

Η Μέριλ και οι άνδρες: ο Ρέντφορντ φιλούσε καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 08:50
Η Στριπ, απαστράπτουσα και στα 70 της χρόνια, στην περσινή απονομή των βραβείων Οσκαρ
|Facebook

Η Μέριλ και οι άνδρες: ο Ρέντφορντ φιλούσε καλύτερα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 08:50

Ο Ντάστιν Χόφμαν της έκανε… μπούλινγκ, ο Τζακ Νίκολσον την ερωτεύτηκε και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ της έκανε παρέα στα γυρίσματα του «Πέρα Από την Αφρικη».

Αυτοί και πολλοί ακόμη, όπως ο πρώτος της σύντροφος, επίσης ηθοποιός, Τζον Καζάλε ή ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, «πρωταγωνιστούν» στην βιογραφία της Μέριλ Στριπ που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες στις ΗΠΑ.

Όπως γράφει η συγγραφέας Έριν Κάρλσον στο βιβλίο της για τη «Bασίλισσα Μέριλ» (Queen Meryl: The Iconic Roles, Heroic Deeds and Legendary Life of Meryl Streep) το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου, ήταν στα μέσα του 1970 όταν η νεαρή Μέριλ Στριπ, σπουδάστρια ακόμη στην Δραματική Σχολή του Γέιλ, πήγε για ακρόαση σε μια παράσταση του Μπρόντγουεϊ την οποία σκηνοθετούσε ο Ντάστιν Χόφμαν.

Ο Χόφμαν συστήθηκε στη νεαρή – και μετέπειτα συμπρωταγωνίστριά του στο «Κράμερ εναντίον Κράμερ» – πέφτοντας κυριολεκτικά πάνω της και χουφτώνοντας το στήθος της.

Εκείνη όμως είχε τον τρόπο να τον απωθήσει καθώς, όπως αναφέρει η συγγραφέας, η 70χρονη σήμερα ηθοποιός «έμαθε από τη μητέρα της να έχει σχεδόν υπερφυσική αυτοπεποίθηση και να απωθεί όλα τα ανεπιθύμητα εμπόδια, ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της: “Μέριλ, μπορείς να πετύχεις  ό,τι και αν επιθυμήσεις”».

Αν και η ίδια περιγράφει ότι μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσι ως ένα «πολύ άσχημο κοριτσάκι με την ενοχλητική τάση να κάνει διαρκώς φιγούρα στους άλλους», εντούτοις ακολούθησε την πορεία που χάραξε με μπόλικο πείσμα, σκληρή δουλειά και μια πολύ έντονη προσωπικότητά που την έκανε αμέσως να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες συναδέλφους της.

Το εξώφυλλο του βιβλίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου

Η Στριπ σπούδασε στο Κολέγιο Βάσαρ και στη συνέχεια στο Γέιλ και βίωσε τρομερή πίεση που την οδήγησαν σε ψυχοθεραπευτή και σε γιατρό για να θεραπεύσει το έλκος της.

«Η υποκριτική ήταν ένα είδους “κάλεσμα” για την Στριπ και αυτή θα το ακολουθούσε με κάθε κόστος», αναφέρεται στο βιβλίο.

Όπως γράφει η Κάρλσον, ήταν η αγενέστατη συμπεριφορά του Χόφμαν αυτή που προετοίμασε τη Στριπ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πλευρό του στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» που της απέφερε το πρώτο της χρυσό αγαλματίδιο.

Στα γυρίσματα της ταινίας, ο Χόφμαν της έκανε… μπούλινγκ, ψιθυρίζοντας στο αυτί της το όνομα του Τζον Καζάλε, του συντρόφου της που είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν από καρκίνο.

Ο ίδιος το έκανε, λέει, για να την εκνευρίσει και να της δώσει περισσότερο «νεύρο» στην ερμηνεία της.

Η ίδια το εξέλαβε πάντως ως «μια άκαρδη αγένεια» εκ μέρους του Χόφμαν.

Με τον Ντάστιν Χόφμαν στο «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Επίσης, στη συνέχεια, ο Χόφμαν τη χαστούκισε στο πρόσωπο πριν από μια σκηνή, ωστόσο ποτέ ξανά δεν της «ρίχτηκε».

Όταν συμπρωταγωνιστούσε με τον Τζέρεμι Άιρονς στην «Ερωμένη του γάλλου υπολοχαγού» ο βρετανός ηθοποιός είχε πει σιβυλλικά ότι «την ημέρα που γυρίζαμε την ερωτική μας σκηνή, είχαμε σχέση».

«Όταν έσβησαν οι κάμερες, η σχέση μας σταμάτησε εκεί», είχε πει ο ηθοποιός.

Η Μέριλ απολάμβανε να παίζει δύσκολους χαρακτήρες καθώς όπως έλεγε «της αρέσουν οι δύσκολοι άνθρωποι».

Όταν γύριζε την ταινία «Πέρα από την Αφρική» με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ η Μέριλ είπε ότι ήταν τόσο γοητευτικός που ακόμη και η ίδια [καίτοι παντρεμένη από το 1979 με τον Ντον Γκάμερ] δεν μπορούσε να αντισταθεί.

«Είχα γοητευθεί. Ήταν ένας καρδιοκατακτητής» εκμυστηρεύτηκε η σταρ που περιγράφει ότι ήταν ο Ρέντφορντ αυτός που φιλούσε καλύτερα από όλους τους άνδρες με τους οποίους έχει γυρίσει ερωτικές σκηνές.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι «στα διαλείμματα της ταινίας, οι δυο τους περνούσαν συνεχώς χρόνο μαζί. Πόσο καλά δεν γνωρίζουμε, αλλά οι φήμες τους ήθελαν μέχρι και να… παντρεύονται».

Με τον Ρέντφορντ στο «Πέρα από την Αφρική»

Η συγγραφέας αναφέρεται και στον« ερωτοχτυπημένο» Τζακ Νίκολσον τον οποίο η Μέριλ απέρριψε, διώχνοντάς τον μέχρι και από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει, όπως περιγράφει η Κάρλσον.

Όπως σημειώνεται, ο Νίκολσον άρχισε να την ερωτεύεται όταν συμπρωταγωνιστούσαν στην ταινία «Φλογισμένες Σχέσεις» το 1986.

Της πρότεινε να κάνουν σεξ, αλλά δέχτηκε το βροντερό «όχι» της Στριπ, η οποία υποσχέθηκε να μην ξανακάνει ταινία μαζί του.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ακόμη και ο σκηνοθέτης Μάικ Νίκολς την ερωτεύτηκε, αλλά ο Νίκολσον ήταν απείρως πιο… διαχυτικός.

Στις «Φλογισμένες Σχέσεις» με τον Τζακ Νίκολσον

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...