268
Εκρεμ Ιμάμογλου και Πατριάρχης Βαρθολομαίους ανταλλάσσουν χειραψία μποστά στις κάμερες, αμέσως μετά τη συνάντησή τους | Τwitter

Κωνσταντινούπολη: Tι είπε ο Ιμάμογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:31
Εκρεμ Ιμάμογλου και Πατριάρχης Βαρθολομαίους ανταλλάσσουν χειραψία μποστά στις κάμερες, αμέσως μετά τη συνάντησή τους
|Τwitter

Κωνσταντινούπολη: Tι είπε ο Ιμάμογλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 14:31

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνάντηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κωνσταντινούπολης,  Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και στις δηλώσεις που έγιναν μετά την ολοκληρωσή της,  ο Ιμάμογλου χαρακτήρισε πολύτιμο το γεγονός ότι η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχειόυ βρίσκεται στην Πόλη, δεσμευόμενος ότι επί της δημαρχίας του θα αρχίσει άμεσα μία περίοδος εξωστρέφειας προς τον κόσμο.

«Εχω δηλώσει», τόνισε, «ότι ο δήμος μας θα είναι μια έδρα πίστης και θα δείξουμε την ισότιμη στάση μας απέναντι σε ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο. Είναι σημαντικό για την πόλη μας να διατηρήσει υγιείς σχέσεις και να δείξει ισότιμη στάση σε κάθε άτομο. Είναι πολύτιμο το γεγονός ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι θα ξεκινήσουμε μια περίοδο εξωστρέφειας προς τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλεσε καλοπροαίρετο άνθρωπο τον νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και τη συνάντησή τους στο δημαρχείο λίγα μολις 24ωρα μετά την εκλογή του.

  «Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Φανάρι δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος για να συμπληρώσει:

« Επισκέφτηκα το δήμαρχο για να τον συγχαρώ. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν για την εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο. Ζητούσαμε και ζητούμε την προσοχή του δημάρχου στα θέματά μας αλλά και της κοινότητας. Είμαστε ευγνώμονες που το ραντεβού μας έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...