308
Μετά τα επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία, το σκηνικό της βίας μεταφέρθηκε στους δρόμους του Κολωνακίου, όπου ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και έσπασε βιτρίνες | Twitter

Η ΔΕΛΤΑ και η ΔΙΑΣ τι έκαναν το βράδυ της Τετάρτης στο Κολωνάκι;

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 11:23
Μετά τα επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία, το σκηνικό της βίας μεταφέρθηκε στους δρόμους του Κολωνακίου, όπου ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και έσπασε βιτρίνες
|Twitter

Η ΔΕΛΤΑ και η ΔΙΑΣ τι έκαναν το βράδυ της Τετάρτης στο Κολωνάκι;

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2020, 11:23

Το σκηνικό καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά το βράδυ της Τετάρτης στο Κολωνάκι –αν και είχε περάσει καιρός από την τελευταία καταδρομική επίθεση των μπαχαλάκηδων– με κάποιους από τους, υποτίθεται, διαμαρτυρόμενους για τη δολοφονία Φλόιντ στις ΗΠΑ να… ξεσπούν στις βιτρίνες καταστημάτων επί της οδού Κουμπάρη.

Τα καταστήματα της Apple και της Nespresso είχαν «την τιμητική» τους, ενώ και άλλοι καταστηματάρχες στην περιοχή της πλατείας είδαν σπασμένα τα μαγαζιά τους σε ένα απόγευμα Τετάρτης που επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το ερώτημα που επαναλαμβανόταν μονότονα από περαστικούς και μαγαζάτορες λίγο μετά την καταδρομική επίθεση των υποτιθέμενων διαδηλωτών ήταν το αυτονόητο:

Οι δυνάμεις της ΔΙΑΣ και της ΔΕΛΤΑ, που σταθμεύουν σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Κολωνακίου ή στη συμβολή της οδού Κανάρη με την Πατριάρχου Ιωακείμ, τι ακριβώς έκαναν και, το κυριότερο, πού ήταν;

Γιατί η διαδήλωση για τον Φλόιντ προς την αμερικανική πρεσβεία ξεκίνησε στις 19.00 και κανονικά, βάσει επιχειρησιακού σχεδίου, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα έπρεπε να είναι σε αυξημένη επιφυλακή.

Το μπουλούκι των μπαχαλάκηδων, αμέσως μετά την αιφνιδιαστική έφοδο στο Κολωνάκι, κατέβηκε ανενόχλητο από την οδό Σόλωνος, μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων καταστηματαρχών που ετοιμάστηκαν και αυτοί με τη σειρά τους να υπερασπιστούν την περιουσία τους, και περίπου ένα τέταρτο αργότερα εμφανίστηκαν δέκα μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Ηταν όμως πια αργά και οι νεαροί είχαν σκορπίσει ήδη στα στενά των Εξαρχείων, οπότε το μόνο που έμεινε ήταν η καταγραφή των ζημιών που άφησαν πίσω τους, από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ετσι για λόγους αρχείου…

Ως αντίδραση για το περιστατικό στην πλατεία Κολωνακίου, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για νέο επιχειρησιακό σχέδιο, ειδικά επεξεργασμένο για τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις κ.τ.λ. – λόγια που δυστυχώς έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά, κάθε φορά που κάποιοι μαγαζάτορες μαζεύουν τα γυαλιά απο τις σπασμένες βιτρίνες τους.

Συνολικά στα επεισόδια της Τετάρτης σημειώθηκαν 12 προσαγωγές, εκ των οποίων πέντε έγιναν συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...