312
Ο Σάγεντ Σααντάτ διανέμει φαγητό με το ποδήλατό του |

Γερμανία: Ο αφγανός υπουργός που έγινε διανομέας σε πιτσαρία

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 16:45
Ο Σάγεντ Σααντάτ διανέμει φαγητό με το ποδήλατό του
|

Γερμανία: Ο αφγανός υπουργός που έγινε διανομέας σε πιτσαρία

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 16:45

Ο Σάγεντ Αχμαντ Σαχ Σααντάτ ήταν γνωστός στο Αφγανιστάν ως υπουργός Επικοινωνιών, αλλά σήμερα μοιράζει πίτσα και μπιφτέκια αντί να δίνει κυβερνητικές εντολές.

Εν τω μεταξύ η ιστορία του κάνει τον γύρο του κόσμου και όταν την πληροφορήθηκε η εταιρεία διανομής έτοιμου φαγητού στην οποία εργάζεται, του προσέφερε μια θέση μάνατζερ.

Το 2018 ο Σααντάτ έγινε μέλος του υπουργικού συμβουλίου του διαφυγόντος προέδρου Ασραφ Γκάνι. Δύο χρόνια αργότερα, ο υπουργός θα εγκαταλείψει το Αφγανιστάν και θα εγκατασταθεί στη Γερμανία. Τώρα παραδίδει πίτσα και μπιφτέκια στη Σαξονία.

Ο Σααντάτ όμως ξέρει από πολιτική. Κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Επικοινωνιών εξασφάλισε, μεταξύ άλλων, περίπου 45.000 σταθερές συνδέσεις τηλεφωνίες για τους συμπολίτες του. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι στο Αφγανιστάν απέκτησαν πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αναφέρει η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau». Ωστόσο ξαφνικά όλα άλλαξαν.

Ο  πολιτικός αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα τέλη του 2020. Μέλλον για αυτόν στη χώρα του δεν υπήρχε πλέον, ο φόβος του ήταν πολύ μεγάλος και έτσι μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Μετακόμισε στην Σαξονία και βρήκε ένα σπίτι στη Λειψία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή εκεί. Επειδή όμως οι αποταμιεύσεις του εξαντλούνταν και έψαξε για δουλειά. Ετσι, έγινε διανομέας στην υπηρεσία παράδοσης έτοιμων φαγητών Lieferando στη Λειψία.

«Τώρα κάνω μια απλή ζωή. Αισθάνομαι ασφαλής στη Γερμανία. Το όνειρό μου είναι βέβαια να συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ελπίζω να βρω δουλειά στην Deutsche Telekom», είπε ο πρώην υπουργός του Αφγανιστάν στην εφημερίδα της Λειψίας «Leipziger Volkszeitung» (LVZ).

Όταν όμως η εταιρεία Lieferando στην οποία εργάζεται πληροφορήθηκε την ιστορία του, η οποία κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, του προσέφερε δουλειά ως μάνατζερ. «Θα δω τι ακριβώς μου προσφέρουν και θα αποφασίσω», εξομολογήθηκε ο Σααντάτ σε δημοσιογράφο της LVZ.

Προς το παρόν, έχει ήδη αποδεχθεί μια προσφορά εργασίας ως διαλογέας δεμάτων στην εταιρεία DHL της Λειψίας, στην οποία επρόκειτο να ξεκινήσει να εργάζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News