278
Ετοιμος για το περιπετειώδες ταξίδι του ο Σαβέν | Facebook/BOUTESA

Γάλλος επιχειρεί να διαπλεύσει τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 10:11
Ετοιμος για το περιπετειώδες ταξίδι του ο Σαβέν
|Facebook/BOUTESA

Γάλλος επιχειρεί να διαπλεύσει τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 10:11

Εχουμε δει ανθρώπους να επιχειρούν να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό με κάθε είδους πλεούμενο μέσο, πρώτη φορά ίσως βλέπουμε να το επιχειρεί κάποιος με βαρέλι – έστω ένα ειδικά διαμορφωμένο βαρέλι.

Αυτός που κάνει το τολμηρό βήμα είναι ένας Γάλλος 71 ετών που ξεκίνησε μέσα σε μια πορτοκαλί κάψουλα που θα εκμεταλλευτεί μόνο τα θαλάσσια ρεύματα.

O Zαν-Ζακ Σαβέν σάλπαρε από το Ελ Χιέρο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και στοχεύει να φθάσει στην Καραϊβική μέσα σε τρεις μήνες.

Η κάψουλα, που έχει διαστάσεις 2×3 μέτρα, έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι (με λουριά για να μην τον πετάξουν κάτω τα κύματα), μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν θα αφήνει αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού.

«Ο καιρός είναι υπέροχος. Εχει κύμα ένα μέτρο και κινούμαι με 2-3 χλμ/ώρα», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο AFP. «Για την ώρα η κάψουλά μου αντιδρά πολύ καλά και μέχρι την Κυριακή η πρόγνωση αναφέρει ευνοϊκούς ανέμους», πρόσθεσε.

Το βαρέλι είναι σχεδιασμένο για να αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων.

Ο Σαβέν είναι πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού και έχει επίσης εργαστεί ως πιλότος και φύλακας σε εθνικό πάρκο.

Θεωρεί ότι τα ρεύματα του ωκεανού από μόνα τους θα βοηθήσουν το βαρέλι του, που είναι φτιαγμένο από κόντρα πλακέ με επικάλυψη ρητίνης, να καλύψει μια απόσταση 4.500 χιλιομέτρων να φθάσει στην Καραϊβική.

«Ισως στα Μπαρμπέιντος, παρότι θα ήθελα πολύ να είναι ένα γαλλικό νησί όπως η Μαρτινίκα ή η Γουαδελούπη. Αυτό θα ήταν ευκολότερο για την γραφειοκρατική διεκπεραίωση και για την μεταφορά πίσω στην πατρίδα μου του βαρελιού», αστειεύτηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...