257
Εθελοντές διασώστες περπατούν στο καμένο δάσος της πόλης Παραντάις | REUTERS/Terray Sylvester

Καλιφόρνια: 74 οι νεκροί από την πυρκαγιά – Πάνω από 1.000 οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 12:30
Εθελοντές διασώστες περπατούν στο καμένο δάσος της πόλης Παραντάις
|REUTERS/Terray Sylvester

Καλιφόρνια: 74 οι νεκροί από την πυρκαγιά – Πάνω από 1.000 οι αγνοούμενοι

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2018, 12:30

Η τραγωδία δεν έχει τέλος στην Καλιφόρνια. Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη δασική πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στη βόρεια Καλιφόρνια, αυξήθηκε σε πάνω από 1.000.

Αυτό ανακοίνωσαν οι Αρχές που γνωστοποίησαν επίσης ότι εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών στην κομητεία Μπιούτ να αυξηθεί στους 71.

Ο αριθμός των αγνοουμένων, που πιθανόν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που σώθηκαν από τις φλόγες και δεν ξέρουν πως έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι, αυξήθηκε από τους 631 την Πέμπτη στους 1.011, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται» τόνισε ο σερίφης Χόνι. «Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει (…) πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις» εξήγησε.

Στην Καλιφόρνια ο Ντόναλντ Τραμπ

Τις πληγείσες περιοχές στην Καλιφόρνια αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συναντηθεί με πυροπαθείς, έπειτα από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, η οποία ξέσπασε την 8η Νοεμβρίου.

Η γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, που ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο -την Παρασκευή είχε ελεγχθεί κατά 45%, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας- απανθράκωσε σχεδόν 10.000 σπίτια και άλλα κτίρια και 550.000 στρέμματα γης.

Στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε πάνω από 400.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του γνωστού θέρετρου Μαλιμπού, όπου συχνάζουν πολλές διασημότητες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο απολογισμός των πυρκαγιών σε όλη την Πολιτεία έχει φθάσει, κατά συνέπεια, τους 74 από την περασμένη Πέμπτη.