272
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια | IntimeNews

Πυρκαγιές στην Εύβοια: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα κινητά των υπόπτων

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 11:49
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια
|IntimeNews

Πυρκαγιές στην Εύβοια: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα κινητά των υπόπτων

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2019, 11:49

Με την κατάσταση στην κεντρική Εύβοια να είναι αρκετά καλύτερη, η Πυροσβεστική τώρα προσπαθεί να διαλευκάνει τον τρόπο και τα αίτια πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τρίτη και κατέκαψε περίπου 24.000 στρέμματα δάσους.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνηγορούν στο σενάριο του εμπρησμού, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν εντοπίσει στουπιά, μπιτόνια και ενδεχομένως εύφλεκτο υγρό κοντά στα σημεία όπου εκδηλώθηκε αρχικά η φωτιά.

Όπως τονίζουν πάντως οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ανεπιφύλακτα το σενάριο του εμπρησμού. Κάποια στουπιά και άλλα ευρήματα δεν αξιολογούνται προς το παρόν, σε μια τόσο μεγάλη έκταση, αν δεν συνδυαστούν με καταθέσεις ή άλλα στοιχεία.

Από τις δεκάδες καταθέσεις που έχει πάρει μέχρι στιγμής το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, εξετάζονται οι ύποπτες κινήσεις στην περιοχή ενός ατόμου με μοτοσικλέτα, καθώς και ενός αυτοκινήτου με δύο επιβαίνοντες. Για τη μηχανή μάλιστα, οι περισσότεροι από τους μάρτυρες είπαν ότι δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν επικεντρωθεί τρεις ύποπτοι για εμπρησμό – όλοι κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μάλιστα, έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και για τους τρεις αυτούς υπόπτους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν κυρίως σε έναν 33χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και είχε καταδικαστεί για έναν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Κατά την εξέτασή τους οι τρεις ύποπτοι υποστήριξαν ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, παρουσιάζοντας άλλοθι. Οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα είναι πλέον σε θέση να αναζητήσουν κενά ή αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των βασικών υπόπτων με βάση τα κύματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...