282
Πενήντα πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από το Αφγανιστάν και αφρικανικές χώρες στη Λέσβο, στις 6 Μαΐου | Intime/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Europol: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει ξανά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 11:09
Πενήντα πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από το Αφγανιστάν και αφρικανικές χώρες στη Λέσβο, στις 6 Μαΐου
|Intime/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Europol: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει ξανά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 11:09

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι ξανά μαζεμένοι στα τουρκικά παράλια και περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της Τουρκίας, σύμφωνα με έκθεση της Europol.

Οι συγκεντρωμένοι είναι θύματα της παραπλάνησης του Ταγίπ Ερντογάν, όπως και αυτοί που συγκεντρώθηκαν στον Εβρο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να περάσουν στην Ελλάδα. Ο τούρκος πρόεδρος είχε πει τότε ότι τα σύνορα με την Ευρώπη άνοιξαν και οι τουρκικές αρχές μετέφεραν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στα σύνορα.

Οπως γράφουν οι Times, στην ετήσια έκθεση της Europol αναφέρεται ότι ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζεται να κάνει το ταξίδι προς τα ελληνικά νησιά και τον Εβρο.

Η ευρωπαϊκή αστυνομία προειδοποιεί ότι οι Τούρκοι θα χαλαρώσουν κατά πολύ τους ελέγχους στα παράλια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μετανάστες να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

Οσοι βρίσκονταν ήδη στον Εβρο, μεταφέρθηκαν σε κοντινό σημείο κράτησης, όταν ξέσπασε ο κορονοϊός.

Ο 30χρονος Γιουσούφ Μοχάμεντ, από τη Συρία, είπε στους Times, ότι μετά από 15 ημέρες, μεταφέρθηκαν ξανά από τις τουρκικές αρχές σε περιοχή όπου δρουν οι λαθρέμποροι στα τουρκικά παράλια

Η Europol παρατήρησε αυξημένη δραστηριότητα στις υπηρεσίες ψηφιακών μηνυμάτων, που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για να ειδοποιήσουν τους πρόσφυγες όταν πλησιάζει η στιγμή της μετακίνησής τους. Οι λαθρέμποροι τους οργανώνουν σε ομάδες και τους προετοιμάζουν για το πέρασμα των συνόρων.

Οι εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν και εφαρμογές που παράγουν προσωρινά νούμερα κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να εντοπιστούν εύκολα.

Ηδη πάντως, ενώ τον Απρίλιο, δεν υπήρξε καμία απόπειρα εισόδου στην Ελλάδα, τον Μάιο έχουν φτάσει τρεις βάρκες με πρόσφυγες στη Λέσβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...