514
Ξαναβγαίνουν οι ομπρέλες τις επομενες ημερες |

Ερχονται βροχές και καταιγίδες – «Οχι» στις υπερβολές, λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 12:43
Ξαναβγαίνουν οι ομπρέλες τις επομενες ημερες
|

Ερχονται βροχές και καταιγίδες – «Οχι» στις υπερβολές, λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 12:43

Την επικείμενη αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις κατά τόπους έντονες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, επιβεβαιώνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρης Κολυδάς.

Οπως αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση (δείτε τη κάτω) τα φαινόμενα θα είναι πιο εντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προβλέπεται κάτι ακραίο.

Προσοχή, όπως επισημαίνει,  χρειάζεται την ερχόμενη Παρασκευή προς Σάββατο κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Στην Αττική βροχές αναμένονται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Παρασκευή.

Οσον αφορά τη θερμοκρασία, μετά την αισθητή πτώση η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει, χωρίς πάντως να πιάσει τα 30άρια των προηγούμενων ημερών.

Ομοίως και οι άνεμοι δεν προβλέπεται σε γενικές γραμμές να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (εν όψει και του πρώτου κύματος αναχώρησης για τους νησιωτικούς προορισμούς του Πάσχα).

Η ανάρτηση του διευθυντη της ΕΜΥ κλείνει με την έκκληση να αποφεύγονται οι υπερβολές στους τίτλους των καιρικών ρεπορτάζ με αφορμη την πρόσκαιρη αυτή αλλαγή του καιρού στη χώρα μας.

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου:

ΠΕΜΠΤΗ
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, αρχικά στα δυτικά και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά με παράλληλη ύφεση στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά κια τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...