164
Φωτογραφία αρχείου από αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι | INTIMEnews

Επτά συλλήψεις για κύκλωμα Ρομά – Πώς κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερους από 250 επιχειρηματίες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 11:25
Φωτογραφία αρχείου από αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι
|INTIMEnews

Επτά συλλήψεις για κύκλωμα Ρομά – Πώς κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερους από 250 επιχειρηματίες

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 11:25

Θύματα κυκλώματος απατεώνων που έταζαν θεαματικές αποδόσεις από «επενδυτικά προϊόντα», έπεσαν περισσότεροι από 250 επιχειρηματίες. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων την Παρασκευή.

Οπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για συμμορία Ρομά με έδρα το Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις, ανάμεσά τους και των αρχηγικών μελών του κυκλώματος.

Ο «τζίρος» των απατεώνων που κατάφερναν να πείθουν τα θύματά τους να βάζουν τα χρήματά τους σε «επενδυτικά προϊόντα», τα οποία υποτίθεται ότι θα τους έδιναν πολλαπλάσιες αποδόσεις, φέρεται να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησαν για καλά οργανωμένη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες είτε μέσω αγορών ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία δεν παραλάμβαναν ποτέ, είτε μέσω προσφοράς ανύπαρκτων επενδυτικών προϊόντων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα γνωστών τους ατόμων, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να μη φαίνονται οι ίδιοι, ενώ για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...