322
Ο Αμπολφάζλ Αντινεζάντεχ πυροβολήθηκε από απόσταση ενός μέτρου σε αντικαθεστωτική διαδήλωση | Twitter

Το Ιράν συνεχίζει να σκοτώνει τα παιδιά του: Δεκαεπτάχρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 11:24
Ο Αμπολφάζλ Αντινεζάντεχ πυροβολήθηκε από απόσταση ενός μέτρου σε αντικαθεστωτική διαδήλωση
|Twitter

Το Ιράν συνεχίζει να σκοτώνει τα παιδιά του: Δεκαεπτάχρονος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2022, 11:24

Ενα ακόμα θύμα προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των παιδιών που έχουν δολοφονήσει οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας από τον Σεπτέμβριο, στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν και συνεχίζονται μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμινί από την αστυνομία ηθών.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η 16χρονη Σαρίνα Ισμαϊλζαντέχ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στα χέρια των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας επειδή πήρε μέρος σε αντικαθεστωτική διαδήλωση.

Στις 13 Οκτωβρίου, η συνομήλική της Ασρα Παναχί ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς μέσα στην τάξη της επειδή δεν έψαλε τον ύμνο που της ζήτησαν για τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και πέθανε την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία ιρανικών αντικαθεστωτικών, στο ίδιο σχολείο, ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα 80 μαθήτριες, που κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ εκτός από την Παναχί, άλλες δύο μαθήτριες κατέληξαν από τα τραύματά τους και μία ακόμα παραμένει σε κώμα.

Στις 11 Οκτωβρίου, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μαθητές και μαθήτριες έχουν σταλεί σε «ψυχολογικά κέντρα» γιατί πήραν μέρος σε διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς.

Την Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι στις 8 Οκτωβρίου, ένας 17χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα, στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μασάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνολικά έχουν σκοτωθεί 23-27 ανήλικοι σε σύνολο 215 θυμάτων από την αστυνομική βία στο Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οπως σημειώνει ο Guardian, το πιστοποιητικό θανάτου του Αμπολφάζλ Αντινεζάντεχ αναφέρει ότι πέθανε από τραύμα που του προκάλεσε πυροβόλο όπλο στο ήπαρ και στα νεφρά. Σύμφωνα με γιατρό, ο 17χρονος πυροβολήθηκε από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου.

Ο πατέρας του εμφανίστηκε σε βίντεο από την κηδεία του γιου του, που ανέβηκε στα social media, στο οποίο έλεγε κλαίγοντας, «τι έγκλημα έκανε και του διαλύσατε το στομάχι με 24 σφαίρες;».

Στην κηδεία του νέου παραβρέθηκαν και δυνάμεις ασφαλείας, που ζήτησαν από διάφορα άτομα να σβήσουν βίντεο τα οποία είχαν τραβήξει με τα κινητά τους. Οι γονείς τους δέχθηκαν πιέσεις να δηλώσουν ότι ο γιος τους ήταν μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης για να φανεί ότι σκοτώθηκε από διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...