340
Και οι εφετινές εξετάσεις θα γίνουν με μάσκα για όλους | IntimeNews

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Χωρίς μάσκα στα Δημοτικά από 1ης Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 16:23
Και οι εφετινές εξετάσεις θα γίνουν με μάσκα για όλους
|IntimeNews

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Χωρίς μάσκα στα Δημοτικά από 1ης Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 16:23

Δεκτή έγινε από το υπουργείο Παιδείας η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τη χρήση της μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως η επιτροπή συνεδρίασε και εισηγήθηκε την άρση της χρήσης μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια για εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, από την 1η Ιουνίου.

Οπως αποφάσισε επίσης η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, παραμένει υποχρεωτική η μάσκα στη διάρκεια των εξετάσεων ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να κάνουν ένα τεστ κάθε εβδομάδα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας:

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου, άρχισαν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ που θα διεξάγονται έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ’ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Οι Πανελλαδικές αρχίζουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022. Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Το διάστημα 3-10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής για τα πλοία, στα οποία αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους, όχι όμως στο κατάστρωμα.

Δείτε εδώ το πρωτόκολλο των εξετάσεων που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...