400
Οι δράστες πέταξαν μπογιές στην περίφραξη της πρεσβευτικής κατοικίας | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνο στην κατοικία του Πάιατ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 07:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2019, 09:10
Οι δράστες πέταξαν μπογιές στην περίφραξη της πρεσβευτικής κατοικίας
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνο στην κατοικία του Πάιατ

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2019, 07:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/05/2019, 09:10

Καταδρομική επίθεση στην κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, έγινε νωρίς την Τετάρτη από μέλη του Ρουβίκωνα.

Η επίθεση έγινε υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας για τη χορήγηση άδειας, σύμφωνα με την ανάληψη ευθύνης από την αναρχική συλλογικότητα που έγινε μερικές ώρες αργότερα.

Ομάδα 10 ατόμων σε πέντε μοτοσυκλέτες πλησίασε αιφνιδιαστικά στην πρεσβευτική κατοικία γύρω στις 04:10 και πέταξε μπογιές στον τοίχο της περίφραξης και ένα καπνογόνο. Στο βίντεο που ανήρτησαν φαίνεται ότι σταμάτησαν για λίγο τις μηχανές, κατέβηκαν και πέταξαν τις μπογιές φαινομενικά ανενόχλητοι.

Παρά την κινητοποίηση, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.δεν είναι όμως σαφές αν τα άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερη ή όχι.

Πριν από μερικούς μήνες συνέβη μία ανάλογη επίθεση, επίσης με καπνογόνο, ενώ έχει γίνει επίθεση με μπογιές και στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Γράφουν σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι «ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από 2 Μαίου  προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο».

Προσθέτουν ότι «οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Η ανάρτηση του Πάιατ

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και προσθέτει ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές για την τιμωρία των δραστών σύμφωνα με τον νόμο.

Γράφει, καλημερίζοντας μάλιστα στα ελληνικά: «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από την κατοικία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την ενέργεια και δεσμεύεται για την προσαγωγή των δραστών:

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

» Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...