318
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι η φράση «απέδιδε αυθεντικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επιμένει η Τασία για το «λιάζονται οι μετανάστες» – «θα το επαναλάμβανα και τώρα»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 10:22
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι η φράση «απέδιδε αυθεντικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επιμένει η Τασία για το «λιάζονται οι μετανάστες» – «θα το επαναλάμβανα και τώρα»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 10:22

Η περιβόητη φράση ότι «οι μετανάστες λιάζονται» όχι μόνο ήταν συνειδητή επιλογή της πρώην αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά και σήμερα αν τη ρωτούσαν θα την επαναλάμβανε ακριβώς! Αυτό λέει η ίδια σε μια διαφορετικού τύπου συνέντευξή της στα «Νέα», με την εφημερίδα να εγκαινιάζει μια νέα στήλη, βάζοντας δύο διαφορετικές προσωπικότητες να συζητούν – τώρα η σημερινή αντιπρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου.

Αναπόφευκτα, η πολυσυζητημένη ατάκα της για τους μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια, την οποία είχε εκστομίσει το 2015 κατά την πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν αντικείμενο της συζήτησης.

«Είπα τη φράση “λιάζονται” απόλυτα συνειδητά και, παρ’ όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο», σημείωσε η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Οταν το είπα, ήταν λίγο μετά το Πάσχα του ’15. Είχαν αρχίσει να αυξάνονται οι ροές από την Τουρκία και οι πρόσφυγες, εκτός από τα νησιά, να καταφτάνουν σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα. Ετσι λοιπόν ένα πρωινό που δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχαν αρχίσει να υποδαυλίζουν αυτά τα αισθήματα, που όλοι πρέπει να προσπαθούμε να τα γλυκάνουμε, τότε λοιπόν γινόταν προσπάθεια να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα φόβου  λέγοντας ότι όλοι οι μετανάστες έχουν μαζευτεί στην Ομόνοια κι ότι μας “έπνιξαν”. Τότε λοιπόν μου ζήτησαν να απαντήσω “Τι κάνουν οι μετανάστες στην Ομόνοια;”.

Κατάλαβα αμέσως ότι υπήρχε μια περιφρόνηση στην ερώτηση, πως υπονοούσαν ότι οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον δημόσιο χώρο. Και έτσι είπα ό,τι είπα. Είπα τη φράση “λιάζονται” απόλυτα συνειδητά και, παρ’ όλη την επίθεση που έχω δεχθεί, αν μου έκαναν την ίδια ερώτηση, θα επαναλάμβανα ακριβώς το ίδιο, γιατί απέδιδε αυθεντικά  ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, όπως όλοι μας. Είχαν έρθει στην πατρίδα μας προκειμένου να ζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, ή εδώ ή στην Ευρώπη, κι ότι έπρεπε όχι απλά να τους ανεχτούμε, αλλά να τους καλωσορίσουμε», είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.