185
|

Επικοινωνία Τσιάρα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 21:01

Επικοινωνία Τσιάρα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2020, 21:01

Οι εικόνες ιερέων να παραβιάζουν τις απαγορεύσεις που, λόγω επιδημίας κορονοϊού, έχουν επιβληθεί από τις κρατικές αρχές αλλά και την Ιερά Σύνοδο και να δίνουν -από την πίσω πόρτα των ναών μάλιστα, σε Κουκάκι και Κέρκυρα- Θεία Κοινωνία σε πιστούς το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, προκάλεσαν και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος επικοινώνησε σχετικά με το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα, ο κ. Τσιάρας επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Πλιώτα να ερευνηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

Οπως έγινε γνωστό, έχουν επιληφθεί ήδη οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...