232
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια | Intime/Καπάνταης Δημήτρης

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 15:31
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια
|Intime/Καπάνταης Δημήτρης

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 15:31

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από μαθητές και καθηγητές.

Ενταση προκλήθηκε όταν μια μικρή ομάδα, που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου, πέταξε αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο υπουργείο και από την πλευρά της Αστυνομίας έγινε ρίψη χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, καθώς επίσης να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Τι ζητούν οι μαθητές

Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι η τροπολογία για τηλεκπαίδευση και απουσίες σε μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «οι μαθητές ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας».

Παράλληλα, οι μαθητές έθεσαν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...