332
Η Ρένα Δούρου προσερχόμενη στον ανακριτή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μάτι: Προθεσμία για στις 23 Σεπτεμβρίου πήρε η Δούρου – τι λέει για τους ένοχους και τους αθώους

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 12:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2020, 13:50
Η Ρένα Δούρου προσερχόμενη στον ανακριτή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μάτι: Προθεσμία για στις 23 Σεπτεμβρίου πήρε η Δούρου – τι λέει για τους ένοχους και τους αθώους

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 12:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2020, 13:50

Η ώρα του ανακριτή έφτασε για τη Ρένα Δούρου, δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι, όπου με βάση το κατηγορητήριο η ίδια, ως περιφερειάρχης Αττικής τότε, φέρει ευθύνες για το τι συνέβη.

Η κυρία Δούρου διέβη το πρωί της Τετάρτης το κατώφλι του γραφείου του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών Αθανάσιου Μαρνέρη προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς, η οποία τον Ιούλιο του 2018 προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων στην εν λόγω υπόθεση. Οι σχετικές διώξεις είχαν απαγγελθεί τον Μάρτιο του 2019 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Είναι σε βαθμό πλημμελήματος, όπως προβλέπει ο νόμος και αφορούν σε εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Για τα αδικήματα αυτά ο νόμος προβλέπει ποινές ως πέντε χρόνια φυλάκισης που όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια.

Η κυρία Δούρου δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μέσω συνεργατών της διένειμε μία γραπτή δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η δική μου αταλάντευτη επιλογή είναι ο απόλυτος σεβασμός των θεσμών και της Δικαιοσύνης, χωρίς προσβολές, απειλές, πιέσεις προς δικαστικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς, όπως πρόσφατα έπραξαν μεγαλόσχημοι πολιτικοί. Με μοναδικό στόχο να συμβάλλω, από τη θέση που μου αναλογεί, στην αποκάλυψη της αλήθειας. Μόνο θεσμικά καταλογίζονται σωστά οι ευθύνες, σε κάθε επίπεδο. Οι ψυχές των θυμάτων και οι συνειδήσεις των συγγενών δεν θα ησυχάσουν αν έστω και ένας ένοχος ξεφύγει ή αν έστω και ένας αθώος καταδικαστεί».

Οπως αναμενόταν η κυρία Δούρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εναντίον της. Επόμενο ραντεβού της με τον ανακριτή στις 23 Σεπτεμβρίου.

 

Ήδη, από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προσέλθει στον ανακριτή κ. Μαρνέρη, οι κατηγορούμενοι δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, αντίστοιχα, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...