264
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή των Κοινοτήτων | UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS

Ενας χρόνος lockdown: Η Βρετανία τίμησε τους 126.000 νεκρούς της

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 17:40
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή των Κοινοτήτων
|UK Parliament/Jessica Taylor/Handout via REUTERS

Ενας χρόνος lockdown: Η Βρετανία τίμησε τους 126.000 νεκρούς της

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 17:40

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη από την πρώτη ημέρα του lockdown στη Βρετανία και η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό στην Ευρώπη τίμησε τη μνήμη τους, κρατώντας παντού ενός λεπτού σιγή.

Στις 12 το μεσημέρι, οι Βρετανοί στάθηκαν όπου και αν βρίσκονταν για να τιμήσουν τους 126.000 νεκρούς τους και τον αγώνα του υγειονομικού προσωπικού, ενώ ηχούσαν οι καμπάνες των εκκλησιών.

«Ενώ περιμένουμε ανυπόμονα ένα καλύτερο μέλλον μαζί, σήμερα κάνουμε μια παύση για να στοχαστούμε τη θλίψη και το πένθος που συνεχίζουν να αισθάνονται τόσοι άνθρωποι και οικογένειες», ανέφερε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε μήνυμα που συνόδευε την ανθοδέσμη που έστειλε στο νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλεύθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της.

Προσωπικό σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ συμμετέχει στην τελετή για τους νεκρούς της Βρετανίας

Στο πλαίσιο αυτής της «Ημέρας στοχασμού», οι Βρετανοί καλούνται επίσης να ανάψουν ένα φως στο κατώφλι του σπιτιού τους στις 8 το βράδυ, ενώ θα φωταγωγηθούν τα εθνικά μνημεία, όπως το London Eye στο Λονδίνο.

Το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ακολουθώντας με καθυστέρηση το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε το lockdown, που σήμανε το κλείσιμο σχολείων, μουσείων, εστιατορίων και την υποχρέωση των πολιτών να παραμένουν στα σπίτια τους. Η χώρα κατέγραφε τότε περισσότερους από 330 νεκρούς.

Εκατοντάδες κεριά στη μνήμη των νεκρών σε εκκλησία του Μπλάκμπερν

Εναν χρόνο αργότερα, η χώρα βρίσκεται στο τρίτο lockdown, που τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Ιανουαρίου για να περιοριστεί ένα νέο κύμα, πολύ θανατηφόρο, εξαιτίας του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...