289
Το καυστικό σκίτσο - σχόλιο του «Charlie Hebdo» με αλυσοδεμένο τον συλληφθέντα τζιχαντιστή | Charlie Hebdo / Twitter

Ενα καυστικό σκίτσο του Charlie Hebdo για τη σύλληψη του μακελάρη τζιχαντιστή

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
Το καυστικό σκίτσο - σχόλιο του «Charlie Hebdo» με αλυσοδεμένο τον συλληφθέντα τζιχαντιστή
|Charlie Hebdo / Twitter

Ενα καυστικό σκίτσο του Charlie Hebdo για τη σύλληψη του μακελάρη τζιχαντιστή

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2018, 09:15

«Πέρνα από την εφημερίδα, όταν θα έχεις πέντε λεπτά»: το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» σχολιάζει με τον μοναδικό του τρόπο τη σύλληψη του Πίτερ Σερίφ, αφιερώνοντάς του την πρώτη σελίδα της προσεχούς έκδοσής του. Ο τζιχαντιστής Πίτερ Σερίφ είχε στενή σχέση με τους αδελφούς Κουασί, οι οποίοι πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο του 2015 την αιματηρή επίθεση εναντίον πρωτοκλασσάτων ονομάτων που εργάζονταν για το περιοδικό και το εύστροφο πενάκι τους τους είχε ενοχλήσει τόσο, που αποφάσισαν να απαντήσουν με σφαίρες.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το περιοδικό θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, με εξώφυλλο μία γελοιογραφία «αφιερωμένη» στον τζιχαντιστή: ο Πίτερ Σερίφ εμφανίζεται αλυσοδεμένος, να κρατείται από αστυνομικούς, σε πράσινο φόντο, χρώμα που θυμίζει εκείνο της πρώτης σελίδας του ιστορικού φύλλου της 14ης Ιανουαρίου 2015 με τίτλο: «Ολα συγχωρούνται». Οταν με πρωτοφανή ψυχραιμία και μεγαλοψυχία, οι υπεύθυνοι της έκδοσης είχαν απαντήσει στο πρωτοφανές μακελειό, που είχε στερήσει από τον κόσμο της δημοσιογραφίας και από τον κόσμο γενικότερα, μερικούς από τους πιο ευφυείς και ταλαντούχους γελοιογράφους του.

Το εφετινό σχέδιο – σχόλιο υπογράφει ο Ρις, διευθυντής έκδοσης της σατιρικής εφημερίδας.

Αφού διέφευγε επί οκτώ χρόνια, ο Πίτερ Σερίφ, συνελήφθη πρόσφατα στο Τζιμπουτί της Ανατολικής Αφρικής. Κατά την ανάκρισή του την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, όταν έφθασε στη Γαλλία, αξιοποίησε το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός.

Λόγω των σχέσεών του με τους αδελφούς Κουασί, το όνομα του Σερίφ εμφανίζεται στην έρευνα για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 που προκάλεσαν συνολικά 17 θανάτους.

Μόνο η επίθεση της 7ης Ιανουαρίου 2015 στο Charlie Hebdo προκάλεσε 11 θανάτους, μεταξύ των οποίων εμβληματικών φυσιογνωμιών όπως οι Καμπί, Βολενσκί, Τινιού, Ονορέ και ο πρώην διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Σαρμπ.

Ο Σερίφ αλυσοδεμένος στο πρωτοσέλιδο, δεν μπορεί πλέον να περάσει για πέντε λεπτά, όπως του προτείνει με γλυκόπικρο χιούμορ το Charlie Hebdo. Ευτυχώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...