256
Ο Ηλίας Ψινάκης εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή Μαρνέρη | Τwitter

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ψινάκης για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 16:07
Ο Ηλίας Ψινάκης εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή Μαρνέρη
|Τwitter

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ψινάκης για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 16:07

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε τελικά ο Ηλίας Ψινάκης μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης απολογίας του στον ανακριτή για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα προσήλθε το πρωί στο γραφείο του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά, αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέζος έκανε γνωστό ότι υπεβλήθη στον ανακριτή υπόμνημα 42 σελίδων και 31 συναπτόμενων εγγράφων, με το οποίο, όπως υποστήριξε, «αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου (σ.σ για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος).

«Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο έτερος των συνηγόρων, κ. Κουσιουρής, υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι «ο κ. Ψινάκης, με την κατάθεσή του, υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κυρίου ανακριτή, το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των συνολικά 20 προσώπων εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως, καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες από το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία, θα περάσουν ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...