303
Πάνω από 4 τόνοι ναρκωτικών εντοπίστηκαν σε πλοίo | EPA/NATIONAL NAVY OF URUGUAY HANDOUT

Εξι τόνοι κοκαΐνης, με αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ, εντοπίστηκαν στην Ουρουγουάη

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2019, 15:05
Πάνω από 4 τόνοι ναρκωτικών εντοπίστηκαν σε πλοίo
|EPA/NATIONAL NAVY OF URUGUAY HANDOUT

Εξι τόνοι κοκαΐνης, με αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ, εντοπίστηκαν στην Ουρουγουάη

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2019, 15:05

Τουλάχιστον έξι τόνοι κοκαΐνης, κρυμμένης σε εμπορευματοκιβώτια, εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Μοντεβιδέο, στην Ουρουγουάη όπως και και σε αγρόκτημα.

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει βρεθεί στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Οι λιμενικές Αρχές ανέφεραν ότι την Παρασκευή, όταν άρχισαν να σαρώνουν με σκάνερ μεταλλικά εμπορευματοκιβώτια, διαπιστώθηκαν «ανωμαλίες» σε τέσσερα από αυτά. Υποτίθεται ότι ήταν φορτωμένα με αλεύρι σόγιας, όμως στο πρώτο βρέθηκαν 3.089 «τούβλα» κοκαΐνης βάρους 1,1 κιλού το καθένα. Λίγο αργότερα, κατά την έρευνα στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, ο αριθμός των πακέτων με κοκαΐνη αυξήθηκε στα 3.500.

Αργότερα, 1,5 τόνοι κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε ράντσο, αναφέρει το BBC.

Προορισμός του φορτίου ήταν το λιμάνι Λομέ, στο Τόγκο της Αφρικής. Αυτό κίνησε την περιέργεια των Αρχών, καθώς η σόγια δεν καταναλώνεται ιδιαίτερα στην Αφρική, ενώ και η εταιρεία που υποτίθεται την εξήγαγε δεν είχε τόσο μεγάλη δραστηριότητα στο παρελθόν.

Η αξία των ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Η Ουρουγουάη δεν παράγει κοκαΐνη, ωστόσο εδώ και έναν χρόνο εντοπίζονται ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στη χώρα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο για τα φορτία που προορίζονται για την Ευρώπη και την Αφρική.

Τον Νοέμβριο κατασχέθηκαν στο Μοντεβιδέο περίπου 3 τόνοι κοκαΐνης σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με προορισμό την Αφρική. Στις 3 Αυγούστου βρέθηκε ένας τόνος κοκαΐνης σε ένα σπίτι στο Πάρκε δελ Πλάτα, ένα θέρετρο σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Στις 2 Αυγούστου, η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε 4,5 τόνους κοκαΐνης σε ένα εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από το Μοντεβιδέο και, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Αμβούργου, είχε ως τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου. Τον Μάιο βρέθηκαν 603 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο Μιλούζ-Μπαλ της Γαλλίας, μέσα σε ένα ιδιωτικό τζετ που προερχόταν από την Ουρουγουάη.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός Ρόκο Μοραμπίτο, ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς της κοκαΐνης», δραπέτευσε από φυλακή του Μοντεβιδέο και παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...