244
Ο Γιούρι Σεφτσούκ σε συναυλία της αντιπολίτευσης στη Μόσχα, το 2012 | EPA/SERGEI ILNITSKY

Εκπληξη στην Αγία Πετρούπολη: Δικαστήριο απέρριψε μήνυση της αστυνομίας κατά δημοφιλούς ρόκερ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 16:36
Ο Γιούρι Σεφτσούκ σε συναυλία της αντιπολίτευσης στη Μόσχα, το 2012
|EPA/SERGEI ILNITSKY

Εκπληξη στην Αγία Πετρούπολη: Δικαστήριο απέρριψε μήνυση της αστυνομίας κατά δημοφιλούς ρόκερ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 16:36

Πρωτοτύπησε το δικαστήριο Τζερζίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και επέστρεψε στην αστυνομία τη μηνυτήρια αναφορά που είχε συντάξει κατά του δημοφιλούς στη Ρωσία ρόκερ, Γιούρι Σεφτσούκ.

Η μήνυση κατατέθηκε βάσει του άρθρου περί «δυσφήμησης» του ρωσικού στρατού, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της πόλης.

Παρά το γενικότερο κλίμα φίμωσης οποιασδήποτε φωνής είναι αντίθετη στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, το δικαστήριο αποφάσισε να επιστρέψει την μηνυτήρια αναφορά, καθώς σε αυτήν «δεν αναφέρεται κάποιο γεγονός» που να συνιστά παραβίαση του νόμου.

«Δεν αναφέρεται πώς συγκεκριμένα διατυπώθηκαν οι δημόσιες εκκλήσεις που παρέπεμπαν στην παρεμπόδιση της αξιοποίησης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των πολιτών της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του Σεφτσούκ, συντάχθηκε στην πόλη Ουφά, κοντά στα Ουράλια Ορη, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο αρχηγός του ροκ συγκροτήματος DDT κατά τη διάρκεια συναυλίας στις 18 Μαΐου, στην οποία βρίσκονταν 10.000 μουσικόφιλοι.

«Ξανά σκοτώνονται οι νέοι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σκοτώνονται γέροι, γυναίκες και παιδιά. Μήπως χάριν κάποιων ναπολεόντειων σχεδίων του Καίσαρά μας; Πατρίδα, φίλοι, δεν είναι τα οπίσθια του προέδρου, τα οποία πρέπει όλη την ώρα να τα σαλιώνουμε, να τα φιλάμε. Πατρίδα είναι η φτωχή γιαγιά, που πουλάει στον σιδηροδρομικό σταθμό πατάτες», είχε δηλώσει τότε ο Σεφτσούκ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αστυνομίας.

Ο βετεράνος ρόκερ ίδρυσε το συγκρότημά του το 1981, το οποίο γρήγορα έγινε από τις δημοφιλέστερες μπάντες στη Ρωσία, με τραγούδια υπέρ της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...