524
Ολοι σκέφτονται την κόρη του Κιμ Γιόνγκ-ουν ως μελλοντική διάδοχό του, όμως στο προσκήνιο βγαίνει η αδελφή του, η εικονιζόμενη εδώ μαζί του, Κιμ Γιο-τζονγκ | Korea Summit Press Pool/Getty Images

Εκπληξη: Η αδελφή του Κιμ είναι αυτή που απειλεί τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 12:01
Ολοι σκέφτονται την κόρη του Κιμ Γιόνγκ-ουν ως μελλοντική διάδοχό του, όμως στο προσκήνιο βγαίνει η αδελφή του, η εικονιζόμενη εδώ μαζί του, Κιμ Γιο-τζονγκ
|Korea Summit Press Pool/Getty Images

Εκπληξη: Η αδελφή του Κιμ είναι αυτή που απειλεί τις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 12:01

Οι Νοτιοκορεάτες είναι οι πλέον αρμόδιοι να εκφέρουν γνώμη για την οικογένεια του βορειοκορεάτη τυράννου Κιμ Γιόνγκ-ουν, επειδή κάθε ώρα και στιγμή απειλούνται οι ίδιοι από τον πολεμικό οίστρο του. Οπότε, έχουν σημασία όσα ειπώθηκαν σε μια ενημέρωση που έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες τους προς τους βουλευτές τους.

Πέρα από τις προειδοποιήσεις ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για καινούργιες προκλήσεις, για στρατιωτικά γυμνάσια και για την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου τις επόμενες εβδομάδες –κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί και ρουτίνα για το καθεστώς–, η ενημέρωση αφορούσε και τους οικείους του Κιμ, τα άτομα που στο μέλλον θα λάβουν τη σκυτάλη της εξουσίας.

Οι νοτιοκορεάτες βουλευτές ρώτησαν τους μυστικούς πράκτορες για την κόρη του δικτάτορα, τη μικρή Κιμ Τζου-άε, στην οποία ο πατέρας της έδειξε περιχαρής τους πυραύλους του προ καιρού, ενώ κατόπιν την εμφάνισε και σε επίσημο δείπνο του στρατού. Οι πράκτορες ανέφεραν τα γνωστά: ότι είναι ένα κορίτσι 10 ή 11 ετών, το μεσαίο παιδί από τα τρία που γέννησε η σύζυγός του, Ρι Σολ-τζου.

Το ερώτημα που απασχόλησε τους Νοτιοκορεάτες στη συγκεκριμένη σύσκεψη ήταν αν η πιτσιρίκα προαλείφεται για διάδοχος του πατέρα της. Δεν δόθηκε σαφής απάντηση, ωστόσο ακούστηκαν άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Οτι το πρώτο παιδί του Κιμ γεννήθηκε το 2010 μάλλον, και είναι αγόρι, αλλά ουδέποτε έχει εμφανιστεί δημοσίως. Η Κιμ Τζου-άε μάλλον γεννήθηκε το 2013, και το τελευταίο παιδί το 2017.

Στις 27 Νοεμβρίου ο πατέρας και η κόρη πανηγύρισαν μαζί με το στράτευμα επιτυχή δοκιμή του νέου βορειοκορεατικού πυραύλου Hwasong-17 (EPA/KCNA)

Για το τρίτο τέκνο του Κιμ υπάρχει διχογνωμία: είναι αγνώστου γένους είπαν οι πράκτορες – και όχι με την έννοια της αμερικανικής μόδας περί «ρευστότητας φύλου». Κάποιοι άλλοι, πάντως, διακινούν την πληροφορία ότι και το στερνοπαίδι του είναι κορίτσι, όμως η μυστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας δεν το επιβεβαιώνει.

Αφού το θέμα του διαδόχου είναι προς το παρόν άλυτο και ο γιος καλά κρυμμένος, το ενδιαφέρον επεκτάθηκε στους υπόλοιπους συγγενείς του Κιμ. Στην αδελφή του, την Κιμ Γιο-τζονγκ, η οποία έχει λάβει σημαντικά πόστα στη βορειοκορεατική ιεραρχία, αφού είναι σύμβουλος του αδελφού της και υπεύθυνη για την προπαγάνδα. Τα νεότερα από τη δράση της αδελφής αφορούν απειλές που εκτόξευσε κατά των ΗΠΑ.

Η Γιο-τζονγκ φέρεται να είπε ότι αν οι Αμερικανοί επιχειρήσουν να αναχαιτίσουν κάποιον από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας που θα εκτοξευθούν δοκιμαστικά, τότε η Βόρεια Κορέα θα θεωρήσει την αμερικανική ενέργεια κήρυξη πολέμου. Πώς της ήρθε να το πει; Υπάρχει κάποια εξήγηση. Η αδελφή αναφέρθηκε σε κάποια μη επιβεβαιωμένη δήλωση αμερικανού ναυάρχου.

Ο Τύπος της Νότιας Κορέας έγραψε ότι ο ναύαρχος Τζον Ακουιλίνο, διοικητής των ναυτικών μονάδων των ΗΠΑ στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «θα καταρρίψουν αμέσως» όποιον βορειοκορεατικό πύραυλο περάσει πάνω από τη νήσο Γκουάμ. Η Γκουάμ τυγχάνει αμερικανικό έδαφος, με βάσεις τόσο του Ναυτικού όσο και της Αεροπορίας, και συνεπώς αποτελεί στόχο της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ναύαρχος ξεστόμισε την παραπάνω φράση, αλλά η αδελφή του Κιμ έδωσε βάση στα δημοσιεύματα. Από τη βαρύτητα της δήλωσής της συνάγεται ότι δεν είναι από τους συγγενείς του Κιμ που θα αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει υπέρ των τέκνων του, γνωστών ή και αγνώστων…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...