182
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε με βίντεο τη νέα του υποψηφιότητα | Pablo Iglesias/Facebook

Εκπληξη από τους Podemos – ο Ιγκλέσιας υποψήφιος περιφερειάρχης Μαδρίτης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 13:38
Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε με βίντεο τη νέα του υποψηφιότητα
|Pablo Iglesias/Facebook

Εκπληξη από τους Podemos – ο Ιγκλέσιας υποψήφιος περιφερειάρχης Μαδρίτης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 13:38

Αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης ο Πάμπλο Ιγκλέσιας για να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

«Θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Μαΐου στην περιφέρεια της Μαδρίτης», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Podemos σε βίντεο που ανέβασε στο Ιντερνετ.

«Μετέφερα (στον πρωθυπουργό) Πέδρο Σάντσεθ την απόφασή μου να εγκαταλείψω το πόστο μου στους κόλπους της κυβέρνησης, όταν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Οι Podemos συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές.

Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, που προέρχεται από τους Podemos, θα πάρει τη θέση του Ιγκλέσιας ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόσθεσε.

«Η Μαδρίτη χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση και πιστεύω ότι θα μπορώ να είμαι χρήσιμος στο να βοηθήσω στη νίκη και να ηγηθώ», επισήμανε.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά στα μέσα Απριλίου για τις εκλογές της Μαδρίτης, οι οποίες ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την παραίτηση της περιφερειάρχη, Ιζαμπέλ Ντιάθ Αγιούσο. Η τελευταία παραιτήθηκε λόγω προβλημάτων ανάμεσα στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, από το οποίο προέρχεται, και το κεντρώο Ciudadanos (Πολίτες), που συμμετέχει στην τοπική κυβέρνηση συνασπισμού.

To Podemos κυβερνά στην Ισπανία σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους  πλειοψηφούντες Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...