188
Από την πρωινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο | In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 18:26
Από την πρωινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο
|In Time News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2023, 18:26

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να την ενημερώσει, όπως αναμενόταν, ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, και ώρα 11:00, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Πηγές της Κουμουνδούρου έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά δεν θα παραλάβει την διερευνητική εντολή, δεδομένου του σαφούς μηνύματος της κάλπης, η οποία ανέδειξε πρώτο κόμμα τη ΝΔ, με είκοσι μονάδες να τη χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Βελόπουλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η Βουλή αναμενόταν να ορκιστεί στην Κυριακή 28 Μαΐου και να διαλυθεί τη Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...