303
Ουκρανοί στρατιώτες στον δρόμο για τη Χερσώνα | Twitter

Εκκένωση της Χερσώνας: 60.000 κάτοικοι θα μεταφερθούν στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 11:38
Ουκρανοί στρατιώτες στον δρόμο για τη Χερσώνα
|Twitter

Εκκένωση της Χερσώνας: 60.000 κάτοικοι θα μεταφερθούν στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 11:38

Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της κατεχόμενης Χερσώνας δήλωσε την Τετάρτη ότι περίπου 50.000-60.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν από εκεί στη Ρωσία και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Η εκκένωση αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ημέρες, δήλωσε, σύμφωνα με το TASS, ο κυβερνήτης Βλαντίμιρ Σάλντο.

Νωρίτερα, ο επίσης διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ, είχε τονίσει πως οι άμαχοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την πόλη όσο το δυνατόν ταχύτερα επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να αρχίσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «θα αρχίσουν σύντομα μια επίθεση εναντίον της πόλης της Χερσώνας», δήλωσε ο Στρεμούσοφ. «Σας ζητώ να πάρετε τα λόγια μου στα σοβαρά: εκκενώστε την πόλη το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε στο Telegram.

Σε νέα ανάρτησή του αργότερα ανέφερε πως σήμερα η κατάσταση στο μέτωπο είναι σταθερή, όμως οι πολίτες θα πρέπει να καταφύγουν στην αριστερή όχθη.

«Κινηθείτε το ταχύτερο δυνατόν, παρακαλώ, προς την αριστερή όχθη», τόνισε.

Οι πολίτες στη Χερσώνα λαμβάνουν μηνύματα από την διορισμένη από τους Ρώσους διοίκηση με τα οποία καλούνται να εγκαταλείψουν την πόλη.

Την Τρίτη, ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, γωνστός ως «ο χασάπης της Συρίας», είχε παραδεχτεί ότι η κατάσταση στη Χερσώνα για τους Ρώσους είναι πολύ δύσκολη. «Η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως τεταμένη», δήλωσε ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Ο εχθρός συνεχώς προσπαθεί να επιτεθεί στις θέσεις των ρώσων στρατιωτών», συνέχισε ο Σουροβίκιν, επισημαίνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται κυρίως «στους τομείς του Κουπιάνσκ, του Λιμάν και του Μικολάιφ-Κρίβι Ριχ».

Κι όλα αυτά, μόλις δύο εβδομάδες έπειτα από το επικοινωνιακό σόου του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία για την παράνομη προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, στην οποία βέβαια ήταν και ο Σάλντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...