345
|

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 12:27

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 12:27

Στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει για την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, βρίσκεται η Ελένη Μυλωνοπούλου, «ψυχολόγος» της  20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε άγρια στα Γλυκά Νερά.

Οι πυκνές τηλεοπτικές εμφανίσεις της αυτοπαρουσιαζόμενης ως ψυχολόγου της Καρολάιν και τα σχόλια για τη ζωή της δολοφονημένης μητέρας –σε μία εξόφθαλμη παραβίαση του σχετικού απορρήτου που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις– προκάλεσαν αρχικά την αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων που ζήτησε το πτυχίο Ψυχολογίας της Ελένης Μυλωνοπούλου.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, η οποία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η κυρία Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής».

Οπως υπογραμμίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η Ελένη Μυλωνοπούλου «δεν είναι, ούτε υπήρξε σύμβουλος ψυχικής υγείας», ενώ και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Εύα Μεταλλίδη, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της στο Mega ότι η κατά δήλωσή της σύμβουλος ψυχικής υγείας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του επίσημου επαγγελματικού επιστημονικού φορέα των συμβούλων ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

«Με αφορμή τη δημοσιότητα που έχει δοθεί στην υπόθεση, εμείς θέλουμε να καταδικάσουμε την παραβίαση του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, όσον αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου», τόνισε η κυρία Μεταλλίδη, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

«Δεν γίνεται να αποκαλύπτονται πτυχές της προσωπικής ζωής» της Καρολάιν, δήλωσε ενοχλημένη από τις δηλώσεις Μυλωνοπούλου η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε εν τω μεταξύ και βίντεο από την… απόπειρα της Ελένης Μυλωνοπούλου να κατέλθει και στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία την παρουσιάζει στη σχετική εκδήλωση ως έγκριτη ψυχολόγο…

Στο μέτωπο των ερευνών για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά και παρά τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί «νέων στοιχείων» και επικείμενης ταυτοποίησης των δραστών, το μόνο που τελικά επιβεβαιώνεται –ή τουλάχιστον διαρρέει από την Αστυνομία– είναι η παντελής έλλειψη στοιχείων.

«Είναι να σαν έσβησαν τα πάντα με χλωρίνη» από το σπίτι της οδού Παναγούλη, αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές κοντά στις έρευνες, δείχνοντας έτσι πόσο δύσκολη είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης και πόσο μπορεί να τραβήξει χρονικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...