271
Ο Κωνσταντίνος Κόρκας συνομιλεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά το πρόσφατο ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΤ ΠτΔ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Εφυγε» ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 19:17
Ο Κωνσταντίνος Κόρκας συνομιλεί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά το πρόσφατο ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΤ ΠτΔ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Εφυγε» ο τελευταίος Ιερολοχίτης Κωνσταντίνος Κόρκας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 19:17

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας. Με μηνύματα γεμάτα συγκίνηση τον αποχαιρέτησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Ενας μεγάλος Ελληνας έφυγε. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων του Εθνους, αφού τίμησε τους πεσόντες συμπολεμιστές του». Αυτό ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κόρκα.

«Κρατώ μια φράση του, από το πρόσφατο ταξίδι μας στη Σύμη: “Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος. Δεν κόβεται, δεν διχοτομείται”. Αθάνατος!» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Αντίο Στρατηγέ, Μέντορα, φίλε, πατέρα, αδερφέ… εν όπλοις. Αντίο Μεγάλε Έλληνα. Άξιο τέκνο της Πατρίδος!» τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Έφυγες στο Καβούρι, εκεί που μνημονεύσαμε μαζί και σήμερα όλους τους συμπολεμιστές σου! Σε ευχαριστώ για όλα! Θα ‘σαι πάντα ο Φάρος κι η Πυξίδα μας!» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...