281
Πορεία νεοναζί στο Μόναχο. Πλέον, η Δρέσδη είναι αυτή που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα... | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δρέσδη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των νεοναζί

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2019, 10:41
Πορεία νεοναζί στο Μόναχο. Πλέον, η Δρέσδη είναι αυτή που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα...
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δρέσδη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των νεοναζί

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2019, 10:41

Η Δρέσδη, στα ανατολικά εδάφη της Γερμανίας, κηρύχθηκε από το Δημοτικό της Συμβούλιο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έναντι των ναζί.

Η σχετική απόφαση αναφέρει ότι η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ακροδεξιά.

Όπως τονίζει το BBC, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε απόφαση στην οποία τονίζεται ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ναζισμού και της ακροδεξιάς .

«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η κοινωνία της ανοικτής Δημοκρατίας απειλείται», δηλώνει στο BBC ο δημοτικός σύμβουλος Μαξ Ασενμπαχ, του αριστερού κόμματος Die Partei, προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητο να αναλάβει δράση η ίδια η πόλη επειδή οι πολιτικοί δεν πράττουν αρκετά για να τοποθετηθούν σαφώς έναντι της άκρας Δεξιάς».

Η απόφαση του Δήμου αναγνωρίζει ότι «οι ακροδεξιές πράξεις και συμπεριφορές εκδηλώνονται με αυξανόμενη συχνότητα» και καλεί τους πολίτες της Δρέσδης «να βοηθήσουν τα θύματα της ακροδεξιάς βίας, να προστατεύσουν τις μειονότητες και να ενισχύσουν την Δημοκρατία».

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρόταση του Ασενμπαχ.

Υπέρ ψήφισαν 39 Σύμβουλοι και κατά 29, ανάμεσα στους οποίους και εκπρόσωποι του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

«Από τη δική μας πλευρά, επρόκειτο για ηθελημένη πρόκληση», δήλωσε ο πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής πτέρυγας του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάν Ντονάουζερ.

«Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σημαίνει κατάρρευση ή σοβαρή απειλή της δημόσιας τάξης» προσθέτει και τονίζει πως «οι ίδιοι του άρχοντες της πόλης είναι φύλακες της ελεύθερης, δημοκρατικής τάξης και καμιά βία, απ’ όποιο άκρο κι αν προέρχεται δεν μπορεί να μας κάμψει».

Η Δρέσδη αποτελεί γνωστό και παραδοσιακό προπύργιο της ακροδεξιάς στην χώρα.

Δεν αποτελεί μόνο την γενέτειρα του αντι-ισλαμικού κινήματος Pegida, αλλά και την περιοχή όπου το ακροδεξιό κόμμα AfD στις πρόσφατες τοπικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου είδε τα ποσοστά του να εκτινάσσονται από το μόλις 10% το 2014 στο 27.5%!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...