199
Θυελλώδεις άνεμοι έως εννέα μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη | Intime/ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διήμερη επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 14:49
Θυελλώδεις άνεμοι έως εννέα μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη
|Intime/ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διήμερη επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη με καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 14:49

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, που θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Στην Κρήτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Χιόνια αναμένονται και στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις από βόρεια κατεύθυνση, εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Τέλος, η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των τεσσάρων περίπου βαθμών στα ανατολικά και τα νότια, αλλά από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...