224
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ | Menelaos Myrillas / SOOC

Διευκρινίσεις από τον Πάιατ για την ταξιδιωτική οδηγία της πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 12:48
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Διευκρινίσεις από τον Πάιατ για την ταξιδιωτική οδηγία της πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 12:48

Η οδηγία που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ για τις εορτές είναι τυπική για την περίοδο των εορτών, διευκρίνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σε tweet το πρωί του Σαββάτου ο πρεσβευτής προσθέτει ότι η Ελλάδα παραμένει στον κατάλογο των πλέων ασφαλών χωρών.

Γράφει ο πρεσβευτής ότι: «Αντίθετα με κάποιες λανθασμένες αναφορές στον Τύπο, η ειδοποίηση ασφάλειας είναι καθιερωμένη ειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον,  η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο 1 των ταξιδιωτικών οδηγιών -«τηρείστε τις καθιερωμένες προφυλάξεις»- το οποίο είναι το ασφαλέστερο επίπεδο».

Την Παρασκευή, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην οδηγία που εξέδωσε σημειώνει πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη. Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.»

Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...