202
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης | ΣΚΑΪ

Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο: Μεταβατική φάση, προφανώς θα είναι δύσκολη

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 09:16
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης
|ΣΚΑΪ

Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο: Μεταβατική φάση, προφανώς θα είναι δύσκολη

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 09:16

Η κατάσταση στην Πανεπιστημίου, όπου γίνονται τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο έχει σταθεροποιηθεί και βελτιώνεται, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που πρόσθεσε ότι τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη είπε ότι το έργο ξεκίνησε με μελέτη του ΕΜΠ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 2004, είπε ο δήμαρχος και επισήμανε ότι «αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ήπιες παρεμβάσεις».

«Είμαστε σε μεταβατική φάση που προφανώς θα είναι δύσκολη», είπε ακόμη. Εξήγησε ότι το κομμάτι που ορίζεται από τις ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου θα πεζοδρομηθεί. Το βάψιμο του οδοστρώματος είναι προσωρινή επέμβαση, πρόσθεσε.

Για την κυκλοφορία, είπε ότι η εικόνα στην Πανεπιστημίου βελτιώθηκε σε σχέση με την πρώτη ημέρα. Η κατάσταση «σταθεροποιείται και ομαλοποιείται, πετυχαίνουμε τους στόχους μας», επισήμανε και είπε ακόμη ότι οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι αυξήθηκαν τα δίκυκλα, οι πεζοί και οι ποδηλάτες.

Σε ό,τι αφορά την τελική εικόνα του έργου, είπε ότι η Πανεπιστημίου μετά θα έχει τόση σχέση με πριν, όσο η Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά και πριν την πεζοδρόμηση.

Ερωτήθηκε, τέλος, για το αν έχουν γίνει λάθη το τελευταίο διάστημα και είπε ότι ήταν λάθος η παρουσία του στην Ομόνοια, εν μέσω πολυκοσμίας, κατά την εγκαίνια του σιντριβανιού που έγιναν λίγο μετά την άρση της καραντίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...