199
Στιγμιότυπο από την 19η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Γενεύη | Facebook

Αποβολή ΠΑΟΚ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων (ECA)

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 18:34
Στιγμιότυπο από την 19η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Γενεύη
|Facebook

Αποβολή ΠΑΟΚ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων (ECA)

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 18:34

Την αποβολή του ΠΑΟΚ από τα μητρώα της ανακοίνωσε επίσημως η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (European Club Association, ECA) μετά τις εικόνες του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

ECA Executive Board suspends PAOK FC with immediate effect

Geplaatst door European Club Association op Dinsdag 13 maart 2018

Η ΕCA είναι το μοναδικό, ανεξάρτητο όργανο που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ρόλος της ECA είναι να προστατεύει και να προάγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων. Συγκροτήθηκε κατά τη διάλυση του ομίλου G-14 τον Ιανουάριο του 2008. Ανάμεσα στα ιδρυτικά της μέλη είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Μπάγερν Μονάχου και ο Ολυμπιακός.

Aναλυτικά η ανακοίνωση για την αποβολή του ΠΑΟΚ:

«Η ECA είδε την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Σε συνδυασμό με τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αποβάλλουν άμεσα τον ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...