248
Σε υποχρεωτικό ψεκασμό με απολυμαντικό υποβάλλεται όποιος θέλει να συναντήσει τον Πούτιν | RIA

Από τούνελ απολύμανσης περνάει όποιος θέλει να δει τον Πούτιν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 14:44
Σε υποχρεωτικό ψεκασμό με απολυμαντικό υποβάλλεται όποιος θέλει να συναντήσει τον Πούτιν
|RIA

Από τούνελ απολύμανσης περνάει όποιος θέλει να δει τον Πούτιν [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 14:44

Ενας ευρηματικός, αλλά και κοστοβόρος, τρόπος προστασίας από τον κορονοϊό εφαρμόζεται για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Αντί να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για «όλους», ο ρώσος πρόεδρος επιβάλει στους άλλους να απολυμαίνονται πριν έρθουν σε επαφή, με αποστάσεις, μαζί του.

Οπως γράφει ο Guardian, επικαλούμενος την κρατική τηλεόραση, ο ρώσος πρόεδρος προστατεύεται από τον νέο κορονοϊό μέσω μιας ειδικής «σήραγγας» που έχει στηθεί για τους επισκέπτες του στην προεδρική κατοικία του στο Νόβο-Ογκαριόβο που βρίσκεται σε προάστιο της Μόσχας.

Ο υψηλής τεχνολογίας θάλαμος απολύμανσης έχει κατασκευαστεί από μια ρωσική εταιρεία με έδρα της στην Πένζα, και το πρακτορείο ειδήσεων Ria δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, τα άτομα που διέρχονται από τη «σήραγγα», φορούν μάσκα και ψεκάζονται με απολυμαντικό από το πάνω μέρος και από το πλάι.

Το ρωσικό πρακτορείο περιγράφει τη διαδικασία σαν ένα «ανάλαφρο σύννεφο υγρασίας που καλύπτει τα ρούχα των ανθρώπων και τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν τον ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού.

Ενα μήνα αργότερα, ο ίδιος ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι είχε μολυνθεί και αυτός.

Η Ρωσία έχει καταγράψει περισσότερα από 553.000 κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Ο σχετικά χαμηλός αριθμός θανάτων, σε σχέση με άλλες χώρες με πολλά κρούσματα, που έχει ανακοινώσει η Μόσχα, έχει κάνει πολλούς επικριτές της κυβέρνησης Πούτιν να μιλούν για «αδιαφάνεια» ή ακόμα και «κάλυψη αριθμού θανόντων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...