666
Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν | Twitter/ President Biden

Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο – Οι Αντετοκούνμπο συναντούν τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 21:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2021, 07:45
Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
|Twitter/ President Biden

Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο – Οι Αντετοκούνμπο συναντούν τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2021, 21:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2021, 07:45

Το ταξίδι της φαμίλιας Αντετοκούνμπο σε αυτόν τον κόσμο τελικά έχει όρια μόνο στον ουρανό που λένε και οι Αγγλοσάξονες —The sky is the limit. Το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα Ουάσινγκτον, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ποζάρισαν στον κήπο του Λευκού Οίκου, καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς έγιναν η πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα του NBA που γίνεται δεκτή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το 2016.

Ο Μπάιντεν, 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, παίρνει από τον Μαρκ Λάσι, τον ιδιοκτήτη των Μπακς, μια φανέλα με το Νο 46. Πίσω τους, ο Γιάννης (REUTERS/Leah Millis)

Τον Νοέμβριο του 2016 το κατώφλι του Λευκού Οίκου είχαν διαβεί οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Τότε πρόεδρος ήταν ακόμα ο Μπαράκ Ομπάμα και ήταν η τελευταία φορά που γινόταν η παραδοσιακή αυτή τιμή για πρωταθλητές του NBA.

Την επόμενη τετραετία, με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, τόσο οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς όσο και οι Τορόντο Ράπτορς προτίμησαν να σνομπάρουν τον Τραμπ για πολιτικούς λόγους. Πέρυσι οι Λος Αντζελες Λέικερς έμειναν εκτός Λευκού Οίκου και λόγω πρωτοκόλλων κορονοϊού —άλλωστε ο Τραμπ είχε πια ξεφύγει και ισχυριζόταν ότι αυτός είχε κερδίσει τις εκλογές, ενώ τις είχε χάσει κατά κράτος.

Εφέτος όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και η ομάδα του Γιάννη έγινε δεκτή από τον Τζο Μπάιντεν σε μια πανηγυρική τελετή στην προεδρική κατοικία στην Ουάσινγκτον.

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους πρωταθλητές του 2020/21 του ΝΒΑ, τους Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν πίσω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε», είπε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προς την ομάδα.


Καταφθάνοντας στον Λευκό Οίκο, ο Greek Freak, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 27 του χρόνια, μνημόνευσε ακριβώς αυτό το ταξίδι, από μια φτωχογειτονιά της Αθήνας στην πρωτεύουσα του αμερικανικού έθνους. Το είπε σε βίντεο που ανέβασε στα social media το NBA.

«Από τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο, να συναντάς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία και είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς με πολλή και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα στη ζωή σου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με εκδηλώσεις θαυμασμού, για τα όσα έκανε στους τελικούς του NBA, ιδίως στο τελευταίο καθοριστικό παιχνίδι.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλάει στον Λευκό Οίκο. Ο Τζο Μπάιντεν τον χειροκροτεί (REUTERS/Leah Millis)

«Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μιλγουόκι Μπακς» είπε γελώντας ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναλογιζόμενος ότι είναι αρκετά μεγάλος, καθώς το προηγούμενο πρωτάθλημα, οι Μπακς το είχαν κατακτήσει το μακρινό 1971.

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο βρέθηκαν στο Οβάλ Γραφείο, δώρισαν στον Τζο Μπάιντεν παπούτσια –τεράστια, No52, σαν αυτά που φορά ο Γιάννης, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ αστειεύτηκε «δεν θα μου χωράνε»– και μετά ο Greek Freak τού είπε: «Είναι για εμάς απίστευτη τιμή. Από την Ελλάδα, από τα Σεπόλια της Ελλάδας, μια μικρή γειτονιά, να είμαστε εδώ στον Λευκό Οίκο με εσάς, είναι απίστευτο». 

Αυτόγραφο του Γιάννη στην μπάλα-δώρο στον Τζο Μπάιντεν (Facebook/The White House)

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε:

«Είσαι 26 χρονών Γιάννη. Τώρα ξεκινάς! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο. Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Πήρατε από ένα δακτυλίδι του NBA και έχετε κι άλλον έναν αδελφό πρωταθλητή (τον Κώστα Αντετοκούνμπο με τους Λέικερς το 2020). Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...