358
| INTIMEnews

Ανήλικοι λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από σχολείο στο Κορδελιό!

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 13:38
|INTIMEnews

Ανήλικοι λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από σχολείο στο Κορδελιό!

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2023, 13:38

Θύμα ληστείας από τρεις ανηλίκους έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας 54χρονος εκπαιδευτικός, υποδιευθυντής Λυκείου, την ώρα μάλιστα που έφευγε από το σχολείο του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Σε ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει πόσο ανεξέλεγκτη είναι πια η νεανική εγκληματικότητα (βλ. συμμορίες ανηλίκων) οι δράστες απέσπασαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με χρήση βίας από τον καθηγητή τη βέρα του και τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό του. Στον 54χρονο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, και οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκαν τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Πρόκειται για έναν 15χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο (ημεδαποί οι δύο πρώτοι, αλλοδαπός ο τρίτος), ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται (και συνελήφθη) ο θείος του τελευταίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ο σταυρός του εκπαιδευτικού.

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη (ληστεία από κοινού) και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις ανήλικοι πλησίασαν τον 54χρονο, υποδιευθυντή Λυκείου και άλλους τρεις συναδέλφους του, που κάπνιζαν έξω από το προαύλιο του σχολείου.

Αρχικά τους ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα του σχολείου και στη συνέχεια, καθώς ο 54χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από κατάστημα ψιλικών, του επιτέθηκαν με γροθιές, αρπάζοντας τη βέρα του και τη χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σημείο έτυχε να περνούν αστυνομικοί των ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες.

Στις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις ανήλικοι, ενώ όπως προαναφέρθηκε, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ο 36χρονος θείος του αλλοδαπού συλληφθέντος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ο σταυρός. Ο 36χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Πλημμελειοδικείο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Απειλές κατά καθηγητή μέσα στην τάξη!

Μέσα σε λίγες ώρες υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο με θύμα εκπαιδευτικό, αυτή τη φορά σε Επαγγελματικό Λύκειο στο Περιστέρι, όταν τέσσερις εξωσχολικοί ηλικίας 15 έως 16 ετών εισέβαλαν σε σχολική αίθουσα  και απείλησαν βρίζοντας τον καθηγητή την ώρα που έκανε μάθημα.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία, κατηγορούμενοι για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, απειλή και εξύβριση.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...