525
Ο στρατηγός Φλώρος με τον αρχηγό των Ενόπλων της Σαουδικής Αραβίας στην 115 Πτέρυγα Μάχης | Τwiitter/@ChiefHNDGS

Στρατηγός Φλώρος: Ετσι χτίζονται οι Συμμαχίες – Στη Σούδα τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 17:23
Ο στρατηγός Φλώρος με τον αρχηγό των Ενόπλων της Σαουδικής Αραβίας στην 115 Πτέρυγα Μάχης
|Τwiitter/@ChiefHNDGS

Στρατηγός Φλώρος: Ετσι χτίζονται οι Συμμαχίες – Στη Σούδα τα F-15 της Σαουδικής Αραβίας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 17:23

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, την περασμένη εβοδμάδα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη συνεργασία και τις κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία.

«Η  έναρξη της κοινής άσκησης της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα μάς ενοχλεί», είπε χωρίς περιστροφές. «Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Σαουδική Αραβία σε μια τέτοια διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα συναντηθούμε με τις αρχές της ΣΑ -πρόσθεσε- γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να είναι έτσι».

Τελικά όμως, «έτσι είναι» και η απόδειξη ήρθε «επί του πεδίου» όταν ελληνικά μαχητικά πέταξαν πλάι – πλάι με τα σαουδαραβικά F-15 πάνω από την Κρήτη (φωτογραφία κάτω), οξύνοντας την τουρκική δυσανεξία σε αντίστοιχες εικόνες, όπως για παράδειγμα εκείνες από την κοινή άσκηση με τα F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πριν από λίγο καιρό.

Οι φωτογραφίες (κάτω) των μαχητικών της Σαουδικής Αραβίας δίπλα σε αυτά της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με φόντο τα Λευκά Ορη της Κρήτης, που «ανέβηκαν» στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Αμύνας του Βασιλείου στο Twitter, ήταν μία ακόμη «μαχαιριά» στην αλαζονεία του Ερντογάν που υποτίθεται ότι θα επανέφερε στον «σωστό δρόμο» τους Σαουδάραβες.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υποδέχθηκε την Παρασκευή, μαζί με τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας Φαϊάντ Αλ Ρουγαϊλί (Fayadh Al Ruwaili)  στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στη Σούδα, τον οποίο συνόδευε και ο υπαρχηγός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Στον γαλανόλευκο ελληνικό ουρανό συνεκπαιδεύονται πιλότοι της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας. Ετσι σφυρηλατούνται ισχυροί δεσμοί μεταξύ μαχητών και ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ φίλων χωρών», έγραψε στο σχετικό tweet ο στρατηγός Φλώρος.

Προ μηνών αντίστοιχες ήταν οι εικόνες από την υποδοχή που επεφύλαξε ο Α/ΓΕΕΘΑ στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και πάλι στην 115 Πτέρυγα Μάχης, από όπου απογειώνονταν τα τέσσερα F-16 Block 60 των ΗΑΕ για τη συνεκπαίδευσή τους με τους Ελληνες Ικαρους.

Το ραντεβού των αεροπόρων των ΗΑΕ με τους έλληνες συναδέλφους τους έχει ήδη ανανεωθεί για τον ερχόμενο Απρίλιο και την άσκηση «Ηνίοχος», επιτείνοντας περαιτέρω την ενόχληση του Ερντογάν και του υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ που συνεχίζει τις γνωστές «κορώνες» του για το μάταιο των ελληνικών εξοπλισμών.

«Οι ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα, που στόχο έχουν την πρόκληση, κλιμακώνουν την ένταση. Οπως η στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, κατά παράβαση των συμφωνιών, η φιλοξενία ξένων πολεμικών πλοίων σε αυτά τα νησιά, αλλά και οι αβάσιμοι ισχυρισμοί περί υφαλοκρηπίδας και οι παράλογες αξιώσεις της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, κι αυτές κλιμακώνουν την ένταση. Οι προκλητικές αυτές ενέργειες και η απειλητική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την πλευρά μας», ανέφερε ο Ακάρ σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της μάχης της Καλλίπολης.

Το παραλήρημα Ακάρ συνεχίστηκε με τα εξοπλιστικά (βλέπε Rafale, φρεγάτες, καινούρια ελικόπτερα κ.α.). «Η Ελλάδα καταβάλλει μια ακατάπαυστη προσπάθεια υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων, όμως αυτή η προσπάθεια είναι μάταιη, είναι ένα όνειρο και μακριά από τη μαθηματική λογική», είπε, προειδοποιώντας για μία ακόμη φορά ότι οι κινήσεις αυτές «θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...