179
|

Αναστάσιος από την Εντατική: «Να προσέχετε τον ιό, δεν ξέρουμε πώς κινείται»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 11:03

Αναστάσιος από την Εντατική: «Να προσέχετε τον ιό, δεν ξέρουμε πώς κινείται»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 11:03

Ενα  συγκινητικό μήνυμα από την εντατική του «Ευαγγελισμού» έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος νοσηλεύεται από την Τετάρτη με Covid.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή και μεταδόθηκε από το Open ακούγεται να λέει: «Να προσέχετε. Δεν ξέρουμε πώς κινείται αυτός ο ιός».

Ο κ. Αναστάσιος είχε μεταφερθεί στην Ελλάδα με πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τη διάγνωση, που είχε γίνει στα Τίρανα, ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Την Πέμπτη εισήχθη στην Εντατική.

Στο μήνυμά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ιατρικό προσωπικό και πρόσθεσε: «Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: “Μη φοβού, μόνον πίστευε”».

Επισήμανε ακόμη ότι «σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση “ο Θεός είναι μαζί μας” και την εν χορώ απάντηση “και εμείς μαζί του”, που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι “δεν θα μας αφήσει ο Θεός”».

Και κατέληξε με «ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...