343
H εταιρία ΝSO στην ιστοσελίδα της υποστηρίζει ότι παράγει τεχνολογία «για την ασφάλεια και την σταθερότητα στον πλανήτη» καθώς και ότι χάρη σε αυτήν οι κρατικές υπηρεσίες «έχουν σώσει χιλιάδες ζωές» | Shutterstock

Ακόμη και τον γιο του Νετανιάχου κατασκόπευε το «Pegasus»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 19:42
H εταιρία ΝSO στην ιστοσελίδα της υποστηρίζει ότι παράγει τεχνολογία «για την ασφάλεια και την σταθερότητα στον πλανήτη» καθώς και ότι χάρη σε αυτήν οι κρατικές υπηρεσίες «έχουν σώσει χιλιάδες ζωές»
|Shutterstock

Ακόμη και τον γιο του Νετανιάχου κατασκόπευε το «Pegasus»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 19:42

Εχοντας την πεποίθηση ότι κατέχουν ένα όπλο που και ακόμη οι Αμερικανοί το στερούνται(!), όπως καυχώνται, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το ντόπιο κατασκοπευτικό λογισμικό «Pegasus» με σκοπό να υποκλέψουν συνδιαλέξεις και πληροφορίες πολιτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ακόμη και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου!

Τα παραπάνω διακίνησε το ισραηλινό έντυπο «Calcalist» και αναμετέδωσαν πολλά διεθνή Μέσα. Ως γνωστόν, το εν λόγω πρόγραμμα «Pegasus» της ισραηλινής εταιρίας NSO επιτρέπει στους χειριστές του να έχουν εξ αποστάσεως πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα.

Το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό προϊόν, το οποίο οι Ισραηλινοί ήδη πωλούν σε ενδιαφερόμενες υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο, εκμεταλλεύεται ευπάθειες ασφαλείας στα λειτουργικά συστήματα Android και iPhone και έτσι αποκτά πρόσβαση στις συσκευές. Βλέπει, δηλαδή, τα πάντα – από μηνύματα SMS μέχρι βίντεο και φωτογραφίες.

Επίσης, το «Pegasus» έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί εξ αποστάσεως την κάμερα και το μικρόφωνο του τηλεφώνου που έχει στοχοποιήσει, χωρίς να αντιλαμβάνεται τίποτε ο κάτοχός του.

Το «Calcalist» έγραψε ότι η αστυνομία του Ισραήλ χρησιμοποίησε το «Pegasus» για να κατασκοπεύσει από κρατικούς αξιωματούχους ανώτατης βαθμίδας, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Νετανιάχου και άλλα μέλη της ντόπιας ελίτ μέχρι και… ακτιβιστές του πεζοδρομίου. Και ότι δεν χρειάστηκε καμία δικαστική απόφαση προτού δράσει…

Κατόπιν αυτών, προκλήθηκε «σεισμός» στο Ισραήλ, όπως είπαν και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Ο γιος του Νετανιάχου, ονόματι Αμπνερ, έπεσε και αυτός θύμα του «Pegasus».

Εντύπωση στη λίστα των θυμάτων προκαλεί το πλήθος των κρατικών αξιωματούχων που σχετίζονται με υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Επικοινωνιών, αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υστερα από αυτά, ο νυν υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε να σχηματίσει ειδική εξεταστική επιτροπή προς διερεύνηση της υπόθεσης. Ακόμη και ο τωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ υποσχέθηκε να ασχοληθεί προσωπικώς με την πλήρη εξιχνίαση του σκανδάλου.

Από πλευράς της και κατόπιν της γενικής κατακραυγής, η αστυνομία της χώρας παραδέχθηκε ότι έκανε όντως κατάχρηση του «Pegasus»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...