177
Οι παίκτες της Ρεαλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Κάουνας | REUTERS/Ints Kalnins

Αυτή τη φορά ο Σλούκας δεν το ‘βαλε – Με Γιούλ η Ρεάλ πήρε την Ευρωλίγκα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:24
Οι παίκτες της Ρεαλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Κάουνας
|REUTERS/Ints Kalnins

Αυτή τη φορά ο Σλούκας δεν το ‘βαλε – Με Γιούλ η Ρεάλ πήρε την Ευρωλίγκα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2023, 22:24

Ενα δίποντο του Σέρχιο Γιουλ -το μοναδικό του καλάθι σε ολόκληρο τον αγώνα-  στα 3,2” πριν από το τέλος του τελικού της Ευρωλίγκας στο Κάουνας, χάρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στον ιδανικό αυτόχειρα Ολυμπιακό, που αν και προηγήθηκε με έξι πόντους στο 37′ της αναμέτρησης έχασε τελικά το προβάδισμα και μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο 1,28′ ο Ολυμπιακός άγγιζε το όνειρο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τίτλου για τέταρτη φορά στην ιστορία του, η Ρεάλ όμως με τρίποντο του Ροντρίγκεθ και το δίποντο του Γιουλ πάνω στα απλωμένα χέρια του Φαλ (φωτογραφία κάτω) πέρασε μπροστά (78-79 στα 3,2″).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τελευταία κατοχή  και ο coach Μπαρτζώκας κάλεσε timeout. Ο Γουόκαπ πήγε στην επαναφορά, η μπάλα πήγε στον συνήθη ύποπτο -και εορτάζοντα- Κώστα Σλούκα, αλλά αυτή τη φορά, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ, το -υπό ασφυκτική πίεση- σουτ που επιχείρησε δεν ήταν εύστοχο και η πολυπόθητη κούπα πήγε στη «Βασίλισσα» της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα του τελικού : 24-17, 45-45, 63-59, 78-79

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...