512
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσβαση των παραγωγών σε επιδοτήσεις | Τwitter/@atsipras

Αφού τους υπερφορολόγησε, ο Τσίπρας πήγε να δει τους οινοπαραγωγούς

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 14:10
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσβαση των παραγωγών σε επιδοτήσεις
|Τwitter/@atsipras

Αφού τους υπερφορολόγησε, ο Τσίπρας πήγε να δει τους οινοπαραγωγούς

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 14:10

Είναι ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας. Εχει ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα του Μαξίμου, τον άνθρωπο που εξαιτίας των χειρισμών του και λόγω ιδεοληψίας υπερφορολόγησε τα πάντα. Ο Αλέξης Τσίπρας του 2020 είναι ένας άνθρωπος που θέλει να μην υπάρχουν φόροι. Και που δεν διστάζει να τάζει τέτοια στους επιχειρηματίες που με την πολιτική του κόντεψε να αφανίσει. Την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στα Σπάτα για να συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών – τους εκπροσώπους δηλαδή του κλάδου ο οποίος επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε λυγίσει υπό το βάρος των πάσης φύσεως φορολογικών επιβαρύνσεων.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι κανονικά θα έπρεπε σήμερα να έχουν πρόσβαση σε επιδοτήσεις, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% (όταν εκείνος ως πρωθυπουργός, τον είχε ανεβάσει από το 13% στο 24%).

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην υπάρχει στήριξη των επιχειρήσεων σήμερα. Στήριξη των επιχειρήσεων σημαίνει και στήριξη της εργασίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας στην κουβέντα του με τους οινοπαραγωγούς, προειδοποιώντας πως «αν αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα, αν η παραγωγικότητα σταματήσει, θα αυξηθεί ξανά η ανεργία στα μεγέθη τα οποία τη συναντήσαμε, τα εφιαλτικά του 2014. Και  αυτό -είπε είναι ένας φαύλος κύκλος».

Ειδικά για τους οινοποιούς, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα, δηλαδή μία «σοβαρή επιδότηση»…

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τσίπρας μίλησε μεταξύ άλλων για φορολογικές διευκολύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι «το στοίχημα είναι να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».

Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σπάτα σχολιάστηκε σε έντονα δηκτικό ύφος από τη Νέα Δημοκρατία:

«Ο κ. Τσίπρας -σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς- συναντιέται με τους οινοπαραγωγούς στους οποίους επίσης έκανε τα πάντα για να βάλουν λουκέτο όσο κυβερνούσε. Αύξησε τον ΦΠΑ στο κρασί από το 23% στο 24%, επέβαλε ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ενώ έθεσε δυσβάστακτους όρους για την ογκομέτρηση δεξαμενών πλήττοντας τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα οινοποιεία, ανεξαρτήτως μάλιστα της εμπορικής πολιτικής τους» 

«Κάθε φορά που θα συναντά ομάδες πολιτών τις οποίες όψιμα ανακάλυψε και για τις οποίες ξαφνικά παριστάνει ότι ενδιαφέρθηκε, θα θυμίζουμε τι έκανε για τους συγκεκριμένους κλάδους τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του», συμπληρώνει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα, υπενθυμίζοντας:

«Χθες συναντήθηκε στην Καισαριανή με ανθρώπους της εστίασης στους οποίους αύξησε τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%, μετατάσσοντας παράλληλα πολλές από τις πρώτες ύλες τους στον υψηλό συντελεστή, επέβαλε φόρο στον καφέ, φόρο στο internet που παρέχουν όλα τα καταστήματα εστίασης μέσω δωρεαν wi fi για τους πελάτες τους, αύξησε τον φόρο εισοδήματος, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου, ενώ αύξησε την εισφορά αλληλεγγύης καθώς και τις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές».

«Στην ιδεοληπτική υποκρισία και τις επιλεκτικές αυταπάτες του κ. Τσίπρα εμείς απαντάμε με σχέδιο, σοβαρότητα, σταθερότητα και υπευθυνότητα, όπως απαιτούν οι πολίτες και η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Σύνδεσμο Μικρών Οινοπαραγωγών.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία με την οποία καταργήθηκε τελικά ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη του 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...