825
Ο Αλ. Τσίπρας σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Non paper της ΝΔ: «Τα fake news του Τσίπρα στη Βουλή» [Πίνακες]

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 21:06
Ο Αλ. Τσίπρας σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Non paper της ΝΔ: «Τα fake news του Τσίπρα στη Βουλή» [Πίνακες]

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 21:06

Νέα επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία κατά του Πρωθυπουργού, σε έναν δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης μετά τη συζήτηση στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής. Με ενημερωτικό σημείωμα το οποίο φέρει τον τίτλο «Τα ψεύτικα στοιχεία του Αλέξη Τσίπρα» απάντησε η Πειραιώς στους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα και τις επισημάνσεις της κυβέρνησης ότι έχει πολεμήσει την ανομία.

Η Νέα Δημοκρατία στο non paper κάνει λόγο για μία σειρά από εντελώς ψεύτικα στοιχεία που απαρίθμησε ο ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και επικαλείται τα αντίστοιχα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της και τα οποία όπως επισημαίνει «αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή κατασκευασμένα στοιχεία».

Συγκεκριμένα στο ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνεται:

«Ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία.

Μολονότι οι πολίτες ξέρουν, βέβαια, την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους, παραθέτουμε πέντε ενδεικτικούς πίνακες. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

pinakas 1

1ος πίνακας
Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5%.

pinakas 22ος πίνακας
Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%.
Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%

pinakas 33ος πίνακας
Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%.
Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

pinakas 54ος πίνακας
Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά  32,3%

pinakas 45ος πίνακας
Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%.
Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014.

Αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Όλα τα άλλα που είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με -φαρδιά πλατιά- την υπογραφή Τσίπρα».

Τι απάντησαν «κύκλοι του Μαξίμου»

Από το Μέγαρο Μαξίμου απάντησαν στο σχόλιο της ΝΔ για τα Fake News του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την εγκληματικότητα. Αναλυτικά οι κύκλοι της κυβέρνησης για την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν:

«Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ, προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, η ΝΔ, καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό.

Και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας.

Επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανάφερε:

“Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

– Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

– Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,

μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

– Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

– Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

– Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ»

Η πηγή των στοιχείων τα οποία παρέθεσε ο Πρωθυπουργός, είναι ο πίνακας που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, για το Α’ Εξάμηνο του 2017″».

pinakas maximou
Και η ανταπάντηση της ΝΔ…

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε αργότερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, αφορούν το διάστημα 2012 – 2016, διότι το 2017, ως γνωστόν, δεν έχει τελειώσει. 

Ο κ. Τόσκας εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θα όφειλε να γνωρίζει πόσα εγκλήματα θα γίνουν όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και το 2018! Στο εξής θα αποκαλούμε τον υπουργό Νοστράδαμο. 

Υ.Γ.: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα απαντά στο εξής σε “κύκλους του Μαξίμου”. Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...