585
Ο Γιαννόπουλος δεν μοιάζει καθόλου με συντηρητικό ακροδεξιό· είναι όμως | youtube.com

Κατακραυγή για τα προκλητικά σχόλια του Μίλο Γιαννόπουλου περί παιδεραστίας

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 17:16
Ο Γιαννόπουλος δεν μοιάζει καθόλου με συντηρητικό ακροδεξιό· είναι όμως
|youtube.com

Κατακραυγή για τα προκλητικά σχόλια του Μίλο Γιαννόπουλου περί παιδεραστίας

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 17:16

Η αμερικανική ακροδεξιά είναι σε κάποια πράγματα ανεκτική και σε κάποια άλλα εξαιρετικά αυστηρή. Ο ρατσιστικός λόγος, για παράδειγμα, όχι μόνο δεν την ενοχλεί, αλλά τον ενθαρρύνει με διάφορες περισσότερο ή λιγότερο συγκαλυμμένες μορφές. Αλλά για θέματα που θα τα λέγαμε ότι είναι ηθικής τάξης,  δεν διστάζει να καταφερθεί κατά των ίδιων των «παιδιών» της.

Ο Μίλο Γιαννόπουλος, ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής του ιστότοπου Breitbart και μια από τις πιο χαρακτηριστικές και επιδραστικές φωνές της εναλλακτικής δεξιάς αποκλείστηκε από συνέδριο συντηρητικού φορέα λόγω δηλώσεών του που υπονοούσαν ανοχή προς τη παιδεραστία.

Στο επίμαχο με τις δηλώσεις  ο Γιαννόπουλος συζητά τα οφέλη από ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ ανδρών και αγοριών τουλάχιστον 13 ετών. Σε ένα σημείο της συνέντευξης, όπως αναφέρει το BBC, μοιάζει να υπονοεί ότι καθοριστικός παράγοντας για να μιλάμε  για παιδεραστία είναι αν ο νεαρός παρτενέρ έχει μπει στην εφηβεία. Παρά ταύτα, λέει κάπου αλλού ότι η ηλικία συναίνεσης (που στις ΗΠΑ είναι 16 με 18 ετών, ανάλογα με την πολιτεία), είναι «μια χαρά», δηλαδή αρκετά καλό. (Το βίντεο υπάρχει σε αυτό το tweet από μια ομάδα που πρόσκειται στους Ρεπουμπλικάνους).

Ο ίδιος απαντώντας στο Facebook αρνείται ότι προωθεί την παιδεραστία, «για εγκλήματα που είναι απόλυτα αηδιαστικά, βρίσκω αυτούς τους ανθρώπους αηδιαστικούς». Δηλώνει μετανιωμένος για το ότι χρησιμοποίησε τη λέξη «αγόρια» αντί για τη λέξη «νεαροί άνδρες» όταν συζητά ανοιχτά ομοφυλοφιλικές σχέσεις με διαφορά ηλικίας.

Ακόμη υποστηρίζει ότι το βίντεο μονταρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει παραπλανητική εντύπωση για όσα είπε. Το «συνηθισμένο μείγμα βρετανικού σαρκασμού, πρόκλησης και  σκληρού χιούμορ» φταίει για τις λάθος εντυπώσεις.

I am a gay man, and a child abuse victim. I would like to restate my utter disgust at adults who sexually abuse…

Geplaatst door Milo Yiannopoulos op Maandag 20 februari 2017

Οι εξηγήσεις -ούτε και η αποκάλυψη ότι ο ίδιος ως παιδί είχε πέσει θύμα κακοποίησης- δεν έπεισαν την Conservative Political Action Conference, που διοργάνωνε την εκδήλωση στην οποία μάλιστα θα μιλούσε την Παρασκευή και ο πρόεδρος Τραμπ. Δεν είναι αρκετή η συγγνώμη του Γιαννόπουλου, αναφέρει η CPAC που τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για αυτά τα «εξαιρετικά ενοχλητικά σχόλια».

Παράλληλα, ακυρώθηκε «ύστερα από προσεκτική σκέψη» η έκδοση του βιβλίου του «Dangerous» από τον μεγάλο οίκο Simon & Schuster, το οποίο θα κυκλοφορούσε τον Ιούνιο. Ο εκδοτικός οίκος είχε επικριθεί για την απόφασή του να εκδώσει το βιβλίο του Γιαννόπουλου.

Ακόμη, περισσότερο, όπως γράφουν οι New York Times, ακόμα και στο Breitbart έχουν αρχίσει να ξανασκέφτονται αν θα εξακολουθήσουν να φιλοξενούν τον Γιαννόπουλο στις ιστοσελίδες του. Για την ώρα δεν έχουν πάρει κάποια απόφαση.

2017-02-02T134115Z_1_MTZGRQED22R2186E_RTRFIPP_0_CALIFORNIA-UCBERKELEY-PROTESTS (1)
Εικόνα από τα επεισόδια στο Μπέρκελεϊ εξιατίας της ομιλίας του Γιαννόπουλου (REUTERS/Stephen Lam)
Το αγαπημένο παιδί της «εναλλακτικής δεξιάς»

Ο ελληνικής καταγωγής Γιαννόπουλος (έχει πατέρα Ελληνα και μεγάλωσε στη Βρετανία) έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της αμερικανικής εναλλακτικής δεξιάς, παρά το ότι η μάλλον εκκεντρική εμφάνιση σε τίποτα δεν θυμίζει την αυστηρή εικόνα άλλων συντηρητικών σχολιαστών και προσωπικοτήτων του χώρου.

Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι ανήκει στον χώρο, αν και τον βρίσκει «αναζωογονητικό». Είναι ομοφυλόφιλος σε ένα χώρο που σχεδόν δυσκολεύεται να πει τη λέξη, πόσο μάλλον να αναγνωρίσει δικαιώματα.

Τα έχει βάλει με τον φεμινισμό ενώ εξαιτίας του το πανεπιστήμιο του Μπέρκελεϊ είδε να γίνονται στην έδρα του επεισόδιο με αφορμή την εμφάνισή του σε εκδήλωση. Σε απάντηση ο Τραμπ απείλησε ότι θα περικόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση προς το πανεπιστήμιο.

Και είναι από τους ανθρώπους που κατάφερε να αποκλειστεί για πάντα από το Twitter εξαιτίας του διχαστικού και ρατσιστικού του λόγου.

Τώρα, μετά από αυτό το επεισόδιο, λέει ότι έχει περάσει και χειρότερα και ότι θα το ξεπεράσει. Είναι αυτά η αρχή της πτώσης; Αν και το περιβάλλον μετά την εκλογή του Τραμπ τον ευνοεί, το μέλλον θα δείξει και ο χώρος του δεν συγχωρεί εύκολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...