214
O Mπρουνό Λεμέρ με τον πρόεδρο Μακρόν σε φωτογραφία από παλαιότερη κυβερνητική σύσκεψη | Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Γαλλία: «Καμπανάκι» για τα δημοσιονομικά από τον υπ. Οικονομικών Λεμέρ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 13:36
O Mπρουνό Λεμέρ με τον πρόεδρο Μακρόν σε φωτογραφία από παλαιότερη κυβερνητική σύσκεψη
|Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Γαλλία: «Καμπανάκι» για τα δημοσιονομικά από τον υπ. Οικονομικών Λεμέρ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2023, 13:36

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας, έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος αναφέρθηκε και στον νέο μεταναστευτικό νόμο που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος τη Δευτέρα και  αναφερόμενος στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από τη Fitch Ratings, o κ. Λεμέρ υπογράμμισε τη ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού μείωσης του γαλλικού χρέους, «διαφορετικά -όπως ειπε- θα πληρώσουμε το τίμημα της αύξησης των επιτοκίων. Θα πληρώσουμε δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικολογική μετάβαση και θα χάσουμε την αξιοπιστία μας».

Σαφής ήταν ο Λεμέρ και προς τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης: «Πρέπει να σταματήσουμε τις επιπλέον δαπάνες […] Ενας υπουργός είναι καλός υπουργός, όταν έχει αποτελέσματα, όχι όταν ξοδεύει περισσότερα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά εξάλλου τον νέο νόμο για το Μεταναστευτικό που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της γαλλικής κυβέρνησης, ο κ. Λεμέρα αναφέρθηκε στην προσδοκία των Γάλλων για αυστηρότητα, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε σαφείς ως προς τη μεταναστευτική πολιτική».

«Αυστηρότητα -εξήγησε- δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πράγματα αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα. Σημαίνει πως ένας ξένος σε παράτυπη κατάσταση πρέπει να φύγει, αλλά και ότι ένας ξένος πρέπει να μιλήσει γαλλικά, αν θέλει να μείνει στη Γαλλία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...