269
Ο Κώστας Γεωργιάδης στις εκπομπές του στην ΕΡΤ τη δεκαετία του '80 | YouTube

Εφυγε από τη ζωή στα 65 του ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 17:40
Ο Κώστας Γεωργιάδης στις εκπομπές του στην ΕΡΤ τη δεκαετία του '80
|YouTube

Εφυγε από τη ζωή στα 65 του ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 17:40

Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί —σωστότερα: πρέπει να θρηνεί— έναν από τους πρωτοπόρους της: ο Κώστας Γεωργιάδης, εξέχων στέλεχος του φημισμένου αθλητικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας» στα 80s και στα 90s, παρουσιαστής μαζί με τον αξέχαστο Φίλιππο Συρίγο, της εκπομπής «Αθλητικές συναντήσεις» στην ΕΡΤ, συγγραφέας αποκαλύψεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δημιουργός της αθλητικής δημοσιογραφίας στο Διαδίκτυο, έφυγε από τη ζωή στα 65 του.

Το 1988 με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο της ΕΟΚ
Με τον Χάρρυ Κλυν, την εποχή που είχε αναλάβει την ΕΠΑΕ
Με τον Σαλιαρέλη το αμφιλεγόμενο αφεντικό του Ολυμπιακού, μετά τον Κοσκωτά

Ο Γεωργιάδης έδωσε με γενναιότητα μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Την έχασε.

Είχε προλάβει όμως να επανεφεύρει έναν ολόκληρο δημοσιογραφικό κλάδο, προτού τα παρατήσει και ασχοληθεί με τις οικογενειακές του επιχειρήσεις – στον τομέα της Υγείας- και πάλι με την ίδια ευσυνειδησία και τον ίδιο επαγγελματισμό.

Τον χειμώνα του 1996, όταν πολλοί στην Ελλάδα αγνοούσαν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη του Διαδικτύου, ο Κώστας Γεωργιάδης δημιούργησε τον πρώτο αθλητικό ενημερωτικό ιστότοπο με τον τίτλο sportline.gr (αργότερα μετονομάστηκε σε sport.gr), αλλάζοντας εν μια νυκτί τα ελληνικά media.

Είναι ειρωνεία ότι αυτός ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το ελληνικό Internet δεν έχει μια πρόσφατη φωτογραφία του να βρεις στο Google. Ηταν όμως και για εκείνους που τον γνώριζαν μέρος του χαρακτήρα του. Μετά από εκείνη την τηλεοπτική περιπέτεια των «Αθλητικών Συναντήσεων» και την προβολή, του αρκούσε μια θέση στην κουίντα, να δημιουργεί και να αφήνει σε άλλους τη δόξα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...