205
O υπουργός Εξωτερικών με τον ουκρανό ομόλογό του Ντίμτρο Κουλέμπα στο Κίεβο | Twitter.com/GreeceMFA

Σε καταφύγιο του Κιέβου ο Νίκος Δένδιας, ήχησαν οι σειρήνες

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 13:32
O υπουργός Εξωτερικών με τον ουκρανό ομόλογό του Ντίμτρο Κουλέμπα στο Κίεβο
|Twitter.com/GreeceMFA

Σε καταφύγιο του Κιέβου ο Νίκος Δένδιας, ήχησαν οι σειρήνες

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 13:32

Συναγερμός σήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον ουκρανό ομόλογό του, Ντίμτρο Κουλέμπα, στο Κίεβο, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για νέο ρωσικό βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Ελλη Κασόλη,  η συνάντηση στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών διεκόπη και ο κ. Δένδιας μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο.

Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Κουλέμπα, ο Νίκος Δένδιας  επανέλαβε την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της ελληνικής κοινότητας που διαβιεί στη χώρα.

Νωρίτερα, δύο υπουργοί Εξωτερικών επισκέφθηκαν το μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, όπου κατέθεσαν ανθοδέσμη, ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στο Κίεβο, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας με την πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τ. Πλάσκοβα, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Μικόλα Τροφιμένκο και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της  Κύπρου Λένα Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...