242
Ρώσος επιβλέπει την περιοχή πάνω σε στρατιωτικό όχημα στην Ζαπορίζια | REUTERS/Alexander Ermochenko

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Ρωσία αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 11:43
Ρώσος επιβλέπει την περιοχή πάνω σε στρατιωτικό όχημα στην Ζαπορίζια
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Ρωσία αγοράζει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 11:43

Εκατομμύρια ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού αγοράζει η Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εφοδιασμού που έχουν προκύψει από τον πόλεμο που η Ρωσία έχει κηρύξει στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενo δημοσίευμα των New York Times.

Η στροφή των Ρώσων προς τη Βόρεια Κορέα για αγορά εξοπλισμού «εν μέρει» οφείλεται «στους ελέγχους των εξαγωγών και των κυρώσεων» αναφέρει αμερικανός αξιωματούχος. Ο ίδιος εικάζει ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αναζητήσουν στο μέλλον επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Βόρεια Κορέα –εξάλλου η χώρα, τον περασμένο Ιούλιο, ήταν η μόνη με τη Ρωσία και τη Συρία που αναγνώρισε τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.

Η αναφορά στο έγγραφο των ΗΠΑ γίνεται λίγο αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός παρέλαβε τον Αύγουστο μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6 και Shahed-series να εμφάνισαν τεχνικά προβλήματα.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα επιδίωξε να συσφίξει τις σχέσεις με τη Ρωσία, καθότι μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Δύσης έχουν απομακρυνθεί. Η χώρα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι η «ηγεμονική πολιτική» της Δύσης δικαιολογεί τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατευθεί. Ακόμη, η χώρα προθυμοποιείται να στείλει εργάτες οικοδομής στη Ρωσία για να βοηθήσουν στην ανέγερση των κατεχομένων από τη Ρωσία εδαφών στα ανατολικά της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...